Στην άσκηση ποινικής δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του 49χρονου ιερέα ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη προχώρησε η Εισαγγελία Αγρινίου. Ο άνδρας έλαβε προθεσμία για την επόμενη Δευτέρα στις 12:00, προκειμένου να απολογηθεί, καθώς βαρύνεται με κατηγορίες για κατά συρροή βιασμό ανηλίκων, ασελγείς πράξεις και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Για «κατασκευασμένη δικογραφία ως προς την ουσία και τη διαδικασία» έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Δημήτριος Νικάκης, ισχυριζόμενος ότι  «αυτοί οι οποίοι επεδίωξαν να συλληφθεί ο ιερέας και μέσω των καταγγελιών τους θεωρούν ότι θα βρουν και θα πιάσουν στα χέρια τους θησαυρό, τους ενημερώνω ότι τελικώς θα προκύψει άνθρακας».


Υπενθυμίζεται ότι το χρονικό της δράσης του ιερέα, άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια ενήλικη πλέον γυναίκα κατήγγειλε ότι ο 49χρονος σήμερα ιερέας κακοποίησε σεξουαλικά την ίδια και την αδελφή της σε ηλικία 13 και 8 ετών, ενώ o  ιερέας φέρεται να ήταν θείος αλλά και πνευματικός τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του agrinionews.gr, η ίδια γυναίκα καθώς και η 22χρονη πλέον αδερφή της προχώρησε σε μήνυση κατά του ιερέα, καταγγέλλοντας τον βιασμό τους το 2007 και το 2013. Την ίδια ώρα, δύο ενήλικες πλέον κοπέλες, κατήγγειλαν στις αρχές ότι ο 49χρονος ιερέας τις αποπλάνησε όταν οι ίδιες ήταν 14 και 17 ετών και τις κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα προχωρούσε συστηματικά σε ασελγείς πράξεις.

Σωρεία καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ιερέα στο Αγρίνιο

Συγκάλυψη από ανώτερο κληρικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις κοπέλες που κατήγγειλαν επώνυμα τον ιερέα αναφέρει σε ανώνυμη συνέντευξή της ήδη από τον Ιανουάριο ότι η ίδια, έχοντας συνειδητοποιήσει τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί επί χρόνια, ενημέρωσε ανώτερο κληρικό για τα περιστατικά. Ο εν λόγω ιερέας φέρεται να γνώριζε καλά τη δράση του συγκεκριμένου ιερέα, και μάλιστα εκφόβισε την κοπέλα, προκειμένου να την αποθαρρύνει από το να προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία.

Κάποια στιγμή μίλησα σ’ έναν ανώτερό του. Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι έπεσε από τα σύννεφα και μετά άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις λέγοντάς μου ότι κι άλλοι έχουν κατηγορήσει τον συγκεκριμένο ιερέα για αξιόποινες πράξεις. Όταν του ζήτησα να πάω να του μιλήσω από κοντά, άρχισε να με αποφεύγει. Χρειάστηκε να τον ενημερώσω ότι θα βγω στα κανάλια, και τότε εμφανίστηκε για να με αποθαρρύνει. Ήθελε να με κάνει να νιώσω ότι δεν θα με πιστέψουν.