Συγκεκριμένα, σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου, μία μέρα πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, προβλέπεται «πρόγραμμα χρηματοδότησης για την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας». Ως αιτία για τη νέα χρηματοδότηση στα κανάλια εθνικής εμβέλειας, αναφέρεται «το γεγονός ότι οι ως άνω επιχειρήσεις επλήγησαν ιδιαιτέρως κατά την πρόσφατη οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. και τους διεθνείς εταίρους, καθώς και από τα αντίμετρα που ελήφθησαν».

Συμφωνα με το ΦΕΚ, το κράτος αναλαμβάνει να καλύψει την εργοδοτική εισφορά 2% επί του τζίρου για το ταμείο των δημοσιογράφων, τον ΕΔΟΕΑΠ για το 2022. «Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος χρηματοδότησης δύναται να ανέλθει μέχρι του ποσού των εννέα εκατομμυρίων ευρώ (9.000.000) και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης τρέχοντος οικονομικού έτους μετά από ενίσχυση αυτού από τον κρατικό προϋπολογισμό» αναφέρει το ΦΕΚ.

Διαβάστε σχετικά το άρθρο της Ματίνας Παπαχριστούδη στο «Πριν».

Σε ανάρτησή του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, γράφει ότι την παραμονή της ανακοίνωσης των εκλογών το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης των καναλιών με δικαιολογία την «οικονομική ενίσχυση εξαιτίας της οικονομικής διαταραχής που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας».

Σχολιάζει επίσης: «Η αλήθεια: οικονομική ενίσχυση των καναλιών με κρατικό χρήμα για να εκθειάζουν νυχθημερόν τον Μητσοτάκη και για να παραγγείλουν στημένες δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν τη διαφορά στο 10%…

Οι πολιτικοί απατεώνες παίζουν τα ρέστα τους!!

Πιστεύουν ότι με τα “γκάλοπ pass” των 9εκ. στα κανάλια θα αποφύγουν την ΗΤΤΑ…
Η ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΡΟΤΟ!!!

ΥΓ: Δύο πράγματα έκανε στις 21 Απριλίου ο Μητσοτάκης: δώρισε 9εκ. στα κανάλια και “τίμησε” την επέτειο της Χούντας. Άξιος…».