Τελειώνει η ύφεση των κρουσμάτων και έρχεται νέο κύμα λοιμώξεων, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μέσω του επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, εάν οι πολίτες δεν παραμείνουν πειθαρχημένοι, η περίοδος των τελευταίων 10 εβδομάδων που τα κρούσματα μειώνονταν καθημερινά, θα λήξει αναπόφευκτα, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID 19 αυξήθηκε κατά 10%, κυρίως λόγω των ταξιδιών, των συγκεντρώσεων και της χαλάρωσης των μέτρων, εξήγησε ο Κλούγκε.

«Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο μιας γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης: Ένα νέο στέλεχος ανησυχίας, το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, και μια περιοχή όπου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών, εκατομμύρια ανθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι» κατά της νόσου, πρόσθεσε και κατέληξε «Θα υπάρξει ένα νέο κύμα στην περιοχή της Ευρώπης, αν δεν παραμείνουμε πειθαρχημένοι».

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες νωρίτερα, ο Οργανισμός είχε συστήσει τη χρήση μάσκας ακόμα και στους εμβολιασμένους, καθώς η νέα μετάλλαξη «Δέλτα» είναι ιδιαιτέρως μεταδοτική και δυνητικά θανατηφόρα.

Χρήση μάσκας και από τους εμβολιασμένους συστήνει ο ΠΟΥ, κόντρα στις κυβερνητικές «διευκολύνσεις»