Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος ιερέας που κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ βαρύνεται και με σοβαρές καταγγελίες για βιασμό και ασελγείς πράξεις κατά συρροή. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό μέσο ενημέρωσης karvasaras.gr, ο 49χρονος άνδρας, στον οποίο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη την Παρασκευή, κλήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας Ανακρίτριας και Εισαγγελέως καθώς απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το αίτημα που κατέθεσε την Δευτέρα ο συνήγορός του για ακύρωση της διαδικασίας.

Μάλιστα, ο ιερέας, που έχει τεθεί μετά από αρκετή αργοπορία σε διαθεσιμότητα, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αντιθέτως απολογήθηκε μέσω γραπτού υπομνήματος αρνούμενος την κατηγορία για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας που αποτελεί την μόνη επίσημη κατηγορία, καθώς για τα άλλα κακουργήματα δεν έχει ασκηθεί ακόμη επίσημη δίωξη.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται διαρκώς οι οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση του 49χρονου ιερέα στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το lawandorder.gr, μια 19χρονη κοπέλα φέρεται να βρέθηκε κρυμμένη σε μια ντουλάπα κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας στο ιδιότυπο «κοινόβιο» του ιερέα. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο χρόνος εμφάνισης της συγκεκριμένης πληροφορίας εγείρει ερωτήματα, καθώς έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα από την εν λόγω έρευνα, με την εν λόγω εξέλιξη να αποσιωπάται.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η κοπέλα φαίνεται πως συμπεριλαμβάνεται στα παιδιά πυο «φιλοξενούσε» ο ιερέας, με την ίδια, ωστόσο, να μιλά μόνο με καλά λόγια για τον 49χρονο άνδρα. Αναμένεται να δώσει επίσημη κατάθεση στις αρχές, ενώ όπως μεταφέρει το lawandorder.gr, στα χέρια των αρχών βρίσκεται έγγραφο που ανήκει στην 19χρονη και βρέθηκε στο σπίτι.

Για «περιβάλλον πλήρους χειραγώγησης, πλύσης εγκεφάλου και προσηλυτισμού από πρόσωπο ιδιαίτερης εμπιστοσύνης» στο οποίο ζούσαν τα δύο κορίτσια κάνει λόγο η δικηγόρος τους, Κατερίνα Κιτσάκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «μίλησαν γιατί γνωρίζουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν, που υπήρχαν και εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι πλέον ενήλικες κοπέλες στο ladylike.gr, ο ιερέας είχε διαμορφώσει ένα ιδιότυπο σπίτι, ένα «κοινόβιο» στο οποίο ζούσαν τρεις οικογένειες. «Στο κοινόβιο αυτό υπήρχαν 8 ανήλικα παιδιά, 6 κορίτσια και 2 αγόρια, 3 μητέρες και ένας «πατέρας», ο ιερέας. Μεγαλώσαμε μέσα σε ένα κοινόβιο, που δημιούργησε αυτός ο οποίος ήθελε να λέγεται «ιερέας» και που σκόπιμα μάς ζητούσε να τον αποκαλούμε «πατερούλη», δημιουργώντας υποτίθεται ένα προστατευμένο για εμάς οικογενειακό περιβάλλον, ενώ στην πράξη αυτό του έδινε το ελεύθερο και τη δυνατότητα να μας εκμεταλλεύεται και να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά μας» δήλωσε η 27χρονη, η οποία των Ιανουάριο είχε καταθέσει ανώνυμα στο ίδιο μέσο όσα είχε βιώσει κατά την παιδική και εφηβική της ηλικία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχισυντάκτης του τοπικού μέσου agriniopress.gr, Παναγιώτης Τσακανίκας, ανέφερε σε συνέντευξή σχετικά με την ανατριχιαστική ιστορία που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι «έχει χρόνια που είναι γνωστή αυτή η περίεργη ιστορία με το ιδιότυπο κοινόβιο του ιερέα» σημειώνοντας πως η μητέρα των δύο κοριτσιών που προχώρησαν σε καταγγελία κατά του ιερέα μαζί με μια άλλη μητέρα έχουν εγκαταλείψει προ πολλού τις εστίες τους, προκειμένου να μείνουν μαζί με τον 49χρονο πλέον άνδρα, ο οποίος είναι πατέρας 3 παιδιών.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνεται πως η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρναρνίας είναι ενήμερη για το ζήτημα καθώς όπως ανέφερε ο Π. Τσακανίκας, οι πατεράδες των κοριτσιών είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τα παραπάνω, ενώ φέρεται να είχαν κινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να αναλάβουν την επιμέλεια των παιδιών, ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι στην ανώνυμη συνέντευξή της ήδη από τον Ιανουάριο, η 27χρονη πλέον κοπέλα αναφέρει ότι η ίδια, έχοντας συνειδητοποιήσει τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί επί χρόνια, ενημέρωσε ανώτερο κληρικό για τα περιστατικά. Ο εν λόγω ιερέας φέρεται να γνώριζε καλά τη δράση του συγκεκριμένου άνδρα, και μάλιστα εκφόβισε την κοπέλα, προκειμένου να την αποθαρρύνει από το να προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία.

Θλιβερή εξέλιξη αποτελεί η κατάθεση της μητέρας των δύο κοριτσιών που προχώρησαν σε καταγγελία εναντίον του ιερέα, η οποία, σύμφωνα με τον Δημήτριο Νικάκη, δικηγόρο του 49χρονου άνδρα, «έχει καταθέσει ότι όσα ισχυρίζονται τα κορίτσια σε βάρος του ιερέα είναι ψευδή». Ο ίδιος προσέθεσε ότι «τα κορίτσια είναι στην υπηρεσία των ενεργειών του πατέρα και αυτός θέλει να εκδικηθεί τον ιερέα επειδή θεωρεί ότι η διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως με τη σύζυγό του, “πέτρα του σκανδάλου” είναι ο ιερέας. Αυτό όμως δεν το υποστηρίζει σήμερα αλλά από δεκαετίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος επιχείρησε να καταρρίψει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που επισημαίνει ότι βρέθηκαν «13 φωτογραφίες που απεικονίζουν το σώμα εν γένει περισσοτέρων ανηλίκων είτε γυμνές πλάτες θήλεων ανηλίκων» υποβιβάζοντας το κακούργημα της παιδικής πορνογραφίας σε «στοιχειοθέτηση αδικήματος λόγω γυμνών πλατών» και ισχυριζόμενος ότι «λόγω σκοπιμοτήτων» το Συμβούλιο «παραποίησε τα πραγματικά περιστατικά έτσι ώστε να μην ακυρωθεί η διαδικασία και να προφυλακιστεί, όπως προφυλακίστηκε σήμερα ο ιερέας». Υποστήριξε μάλιστα ότι οι εν λόγω φωτογραφίες «δεν βρίσκονται στο λάπτοπ του ιερέα. Βρίσκονται στο λάπτοπ του κοριτσιού με όνομα Ιωάννα και της κουμπάρας του ιερέα. Δεν έχει καμία σχέση ο ιερέας. Όμως ακόμη και αν είχε ο ιερέας τις φωτογραφίες με τις γυμνές πλάτες, δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το συγκεκριμένο αδίκημα. Δεν είναι πορνογραφικό υλικό γιατί είναι μέλος του σώματος που προδήλως, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, δεν προκαλεί γενετήσια διέγερση».