Η αρχή έγινε από εργαζόμενο στην Κιβωτό που έκανε καταγγελία κατά εργαζόμενου στη δομή της Αθήνας και έτσι διατάχθηκε να γίνει προκαταρκτική εξέταση με θέματα τη διατροφή, διαχείριση αλλά και καταγγελίες για κακοποίηση.

Μέχρι στιγμής έχει καταθέσει ένας 19χρονος πρώην τρόφιμος της δομής, που κατήγγειλε ότι όταν ήταν 15-17 ετών ένας εργαζόμενος στη δομή ασελγούσε πάνω του και τον εξευτέλιζε με διάφορους τρόπους, ενώ τον ανάγκασε να σταματήσει το σχολείο και να δουλεύει.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε κάνει μέχρι τώρα καταγγελία γιατί φοβόταν για τη μητέρα και αδελφό του που φροντίζονταν επίσης στη δομή.

Στον απόηχο της είδησης το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η διάταξη που είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Όπως αναφέρει το υπουργείο η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και, πρόσφατα, αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση.

«Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.