Μάλιστα, η εκπρόσωπος της αστυνομίας επανήλθε με νέες δηλώσεις της στην ΕΡΤ, όπου ισχυρίστηκε πως το θύμα «άργησε να προχωρήσει σε καταγγελία της κακοποίησής της και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία δυστυχώς, καθώς θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει πολύτιμο χρόνο. Το χρονικό διάστημα που είχαμε για να συλληφθεί ο δράστης ήταν έως και το βράδυ του Σαββάτου που έληγε η αυτόφωρη σύλληψη, η οποία μπορούσε να ακολουθηθεί».

«Η γυναίκα ενημερώθηκε σχετικά και οι αστυνομικοί κατάφεραν να την πείσουν να λάβει την εφαρμογή και να αποχωρήσει από την οικία της. Φυσικά και γνωστοποιείται στο θύμα ότι υπάρχουν δομές, συγκεκριμένες δομές όπου μπορεί να φιλοξενηθεί χωρίς να τη βρει δράστης. Δεν μπορούμε όμως να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να μεταβεί σε άλλο χώρο από εκεί που επιθυμεί. Ενημερώθηκε για τις δομές και πως παρέχεται και συνδρομή, παρόλο που δεν προβλέπεται, αν επιθυμούσε να συνοδευτεί από την Ελληνική Αστυνομία σε μία δομή ή ακόμη και να φιλοξενηθεί στο τμήμα» προσέθεσε, μεταθέτοντας την ευθύνη στο θύμα.

Υπενθυμίζεται πως η 43χρονη Γεωργία είχε καταγγείλει στο Α.Τ Σαλαμίνας τον 71χρονο σύντροφό της για ξυλοδαρμό τρείς ημέρες πριν τη δολοφονήσει. Η αστυνομία αρκέστηκε να περάσει μια εφαρμογή «panic button» στο κινητό της, αντί να παράσχει αστυνομική προστασία στην καταγγέλλουσα.

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη στο Κερατσίνι, έλαβε προθεσμία από την εισαγγελία Πειραιά, ώστε να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει δικηγόρο στον 71χρονο, ο οποίος έχει ομολογήσει το έγκλημά του, ενώ εμφανίστηκε κυνικός και αμετανόητος κατά την ανάκρισή του από την Αστυνομία, όπου φέρεται να έκανε λόγο για «ερωτική αντιζηλία» «Περίμενα για λίγη ώρα. Όταν είδα ότι έφυγε το παιδί, πήγα στην πόρτα του σπιτιού και είδα ότι ήταν ανοιχτή. Μπήκα, την πυροβόλησα και πήγα να φύγω. Έκλεισα την πόρτα πίσω μου, αλλά στη συνέχεια έσπασα το τζάμι, για να δω αν ήταν ακόμη ζωντανή..Τη σκότωσα, γιατί την έπιασα με άλλον. Τα είχα τόσα χρόνια μαζί της και το έκανε αυτό σε εμένα; Ε, ας πάω φυλακή τώρα», φέρεται να είπε.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο γυναικοκτόνος, μετά την αποτρόπαια πράξη του, μετέβη στο Κερατσίνι για καφέ.