Μόλις τις προηγούμενες ημέρες, φέραμε στο φως τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό μεταναστών, ενός Αιγύπτιου και ενός Μπαγκλαντεσιανού, που είναι φυλακισμένοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας. Μάλιστα, το περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, επιβεβαίωσε συγκρατούμενος του στην κάμερα του TPP, αναφέροντας ότι ο δαρμένος μεταφέρθηκε για εξετάσεις εννέα μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του.

Εκδικητική απέλαση αντί διερεύνησης

Όπως αποκαλύπτει η ΚΕΕΡΦΑ, η απάντηση των αρχών μετά την καταγγελία της, που έγινε «μετά από επικοινωνία του θύματος για αστυνομική βία σε βάρος του, δεν ήταν η διερεύνηση της αλλά η απόφαση της ΕΛΑΣ να προχωρήσει στην απέλαση του! Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί του Τμήματος Επιστροφών μετέφεραν τον μετανάστη από το Μπαγκλαντές από το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας για το “αεροδρόμιο” όπως του είπαν, ενώ τον μετέφεραν στο προξενείο του Μπαγκλαντές».

Για το περιστατικό μας μίλησε και η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, η οποία μας επιβεβαίωσε πως ο Μπαγκλαντεσιανός μετανάστης έχει μεταφερθεί στην πρεσβεία στο Μπαγκλαντές όπως την ενημέρωσε το τμήμα απελάσεων της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, όπου λαμβάνει χώρα αναγνώριση στα πλαίσια της διαδικασίας της απέλασης. Η ίδια μας πληροφορεί ότι πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην επίσημη καταγγελία για το περιστατικό αστυνομικής βίας στο τμήμα μεταναστών. Ενδεικτικό της τρομοκρατίας που επιχειρείται να ασκηθεί, είναι ότι καθώς τον πήραν από την Αμυγδαλέζα του ζήτησαν να μαζέψει όλα του τα ρούχα και ότι «τον πάνε αεροδρόμιο».

Άφαντα τα τμήματα Ρατσιστικής Βίας και Εσωτερικών Υποθέσεων

Ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, επιβεβαίωσε πως πρόκειται να προχωρήσουν τα νομικά μέτρα για το περιστατικό του ξυλοδαρμού, καθώς οι αρχές έχουν προχωρήσει σε όλες τις κινήσεις για την ταυτοποίηση του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, το οποίο πλέον δέχεται πίσω μετανάστες, ώστε να προχωρήσει η απέλαση. Μετά την κατάθεση της μήνυσης είναι στο χέρι του εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη, ώστε να αποτραπεί η διαδικασία. «Εκτός αν “ξυπνήσει” ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, που δεν φαίνεται», προσέθεσε.

Σημείωσε πως «άλλες φορές που η ΚΕΕΡΦΑ έχει καταγγείλει ανάλογα περιστατικά, την επόμενη μέρα επικοινωνεί μαζί μας το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας ή το Εσωτερικών Υποθέσεων για να καταθέσουμε. Αυτή τη φορά, για την ώρα δεν έχει συμβεί τίποτα». «Όταν ο υπουργός προσπαθεί να δείξει επικοινωνιακά πως τιμωρεί το κύκλωμα, σιγά μην αναδείξει το θέμα της Αμυγδαλέζας», σχολίασε, αναφέροντας πως είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και να μην απολογηθούν σε κανέναν σε ότι αφορά την πολιτική τους.

Μετανάστες καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό τους στην Αμυγδαλέζα