Δύο μέρες μετά την πρώτη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε κατά τη σημερινή ενημέρωση και απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά και τα εσωκομματικά βέλη, ούτε λίγο ούτε πολύ, έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Στάσση, παρουσιάζοντάς τον σχεδόν ως «σωτήρα» της ΔΕΗ, ενώ δεν απέφυγε τις νουθεσίες προς τους επικριτές του προέδρου της Δημόσιας Εταιρείας Ηλεκτρισμού, υπερασπιζόμενος με κάθε τρόπο την κυβερνητική επιλογή.

Έτσι, για την αμοιβή των άνω των 360.000 ευρώ τον χρόνο, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως αυτές οι αμοιβές δεν προέκυψαν σήμερα αλλά σε άλλες εποχές: «Αντιλαμβάνομαι τους αρνητικούς συνειρμούς, όμως για να βγάλει κανείς συμπεράσματα, πρέπει να συγκρίνει με αμοιβές στελεχών σε αντίστοιχες ενεργειακές εταιρείες και αν τα αποτελέσματα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που έχει μια χώρα. Η συγκεκριμένη διοίκηση παρέλαβε μία ΔΕΗ στα όρια της χρεωκοπίας – αυτό δεν το λέμε εμείς, το έλεγε ο ορκωτός λογιστής – και με την τιμή της μετοχής σε συγκεκριμένο επίπεδο. Κατάφερε να προχωρήσει σε επενδύσεις, σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, χάρη στο οποίο μπορεί να ενισχύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σήμερα με πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να δει συνολικά κανείς το τοπίο. Αυτό είναι δίκαιη αποτίμηση», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου επέμεινε για τις «μοναδικές» ικανότητες του κ. Στάσση: «Αντιλαμβάνομαι απολύτως τους συνειρμούς κάποιου που αμοίβεται με τον κατώτατο ή με 1.000- 1.500 ευρώ το μήνα, αλλά πρόκειται για μία εταιρεία όπου το δημόσιο ελέγχει το 35%. Αν θέλει να είναι ανταγωνιστική, πρέπει να αποτελείται από στελέχη που να φέρνουν αποτελέσματα. Πρέπει κανείς να συγκρίνει με τις αμοιβές αντίστοιχων εταιρειών ενέργειας εισηγμένων και εταιρειών σε άλλα κράτη».

Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της ΔΕΗ για το έτος 2021, οι αμοιβές της Διοίκησης του Ομίλου, δηλαδή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Γενικών Διευθυντών, για το έτος 2021 ανήλθε στο ποσό των 5,71 εκατ. ευρώ, έναντι των 3,46 εκατ. ευρώ του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κontra χθες βράδυ, ο βουλευτής της Ν.Δ. και αντιπρόεδρος της Βουλής δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις υπέρογκες αποδοχές του golden boy της ΔΕΗ, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να σημειώνει ότι με τις συνθήκες που βιώνουμε, αμοιβή ένα χιλιάρικο την ημέρα είναι υπερβολικό ποσό.