Αναλυτικά το κάλεσμα:

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Ενάντια στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τις διακρατικές συμμαχίες

Ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν

Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου εντάσσεται στο πλαίσιο της πάγιας συνεργασίας των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων κρατών. Η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας είχε συμφωνηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον Ιούλιο του 2023. Καθώς φαίνεται από το μέγεθος της κουστωδίας, το τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα είναι ευρύ αλλά η ουσία του δεν θα είναι άλλη από της επιταγές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, της άρχουσας τάξης και απ’ τις δυο πλευρές των συνόρων. Κλειστά σύνορα για τους λαούς, ανοιχτά για το κεφάλαιο. Για να το πούμε αλλιώς, στο συγκεκριμένο win win στόρι, οι χαμένοι είναι οι λαοί όλου του κόσμου.

Το καθεστώς Ερντογάν έρχεται σύσσωμο με ένα επιτελείο 7 και ίσως περισσότερων βουλευτών και διπλωματών, μεταξύ αυτών οι υπουργοί εξωτερικών, εσωτερικών, δικαιοσύνης και πολιτισμού. Όλα δείχνουν ότι οι αστικές τάξεις των δύο χωρών σε αυτήν τους τη συνάντηση θα δώσουν τα χέρια ενάντια στους λαούς τους και τους κατατρεγμένους, θα ισχυροποιήσουνε τη θέση τους στο ΝΑΤΟ αλλά και τις θέσεις του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, θα ενδώσουνε στις επιταγές των ΗΠΑ εκατέρωθεν. Ειδικά οι τελευταίες τονίζουν έντονα ότι ύστερα από αυτήν την συνάντηση θα αρθεί όποιο εμπόδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Φυσικά και οι προεκτάσεις αυτής της συνάντησης (θα) έχουν άμεσο αντίκτυπο στις οργανωμένες δυνάμεις του αγώνα.

Η Ελλάδα και η Τουρκία ενώ δε διστάζουν να προετοιμάζουν (και να αποστραγγίζουν οικονομικά) τους λαούς τους για έναν επερχόμενο μεταξύ τους πόλεμο, στην πραγματικότητα συμμαχούν για την εξόντωση των επαναστατικών κινημάτων και των δύο χωρών. Οι συλλήψεις των Χαλίλ Ντεμίρ, Σαντί Νατζί Οζπολάτ και Χουσεϊν Κιλίτς και η επανάληψη της δίκης των 11 αγωνιστών/ριών του Λαϊκού Μετώπου, η εκκένωση του καταυλισμού των Κούρδων στο Λαύριο, οι συλλήψεις των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου κατά την προηγούμενη επίσκεψη του Ερντογάν το 2017, καθώς και οι συλλήψεις και διώξεις δεκάδων αγωνιστών/ριών από τουρκικές επαναστατικές οργανώσεις και από το κουρδικό κίνημα ελευθερίας με σημάνσεις τις ιντερπόλ, όπως στην περίπτωση του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Τουργκούτ Καγιά το 2018, εντάσσονται στον πόλεμο που κάνουν τα κράτη ενάντια στα επαναστατικά κινήματα. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι η παράδοση του ιδεολογικού καθοδηγητή του κουρδικού κινήματος ελευθερίας και πρωτεργάτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε μια συνωμοσία που ενορχηστρώθηκε από τις CIA, MOSANT, MIT και ΕΥΠ, και βασικότερος δρων ήταν το ελληνικό κράτος.

…Σήμερα ο Ερντογάν, κάνει πως κόπτεται για την Παλαιστηνιακή Αντίσταση και κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, ενώ ο ίδιος διαπράττει τα ίδια εγκλήματα στα εδάφη του Κουρδιστάν. Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία εξαπέλυσε μια ευρείας κλίμακας επίθεση στη Ροζάβα (βόρεια Συρία) με στόχο να καταστρέψει όσο το δυνατόν περισσότερες μη στρατιωτικές υποδομές (σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, κλινικές, σχολεία κ.λπ.) και να καταστήσει αδύνατη τη ζωή των κατοίκων της. Αυτή η επίθεση είναι απλώς η τελευταία σε μια σειρά επαναλαμβανόμενων επιθέσεων εναντίον του πολιτικού σχεδίου για μια ακρατική, δημοκρατική, οικολογική, πολυεθνοτική, πολυπολιτισμική κοινωνία βασισμένη στην αυτοοργάνωση των γυναικών, το οποίο υποστηρίζεται από τους λαούς της περιοχής και εφαρμόζεται στις περιοχές της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, η οποία περιλαμβάνει τη Ροζάβα) από το 2013. Στη Ροζάβα, ο τουρκικός στρατός έχει ήδη εισβάλει σε δύο περιοχές, εκτοπίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους: στις περιοχές του Αφρίν (τον Φεβρουάριο του 2018) και στην Σερεκανίγιε (Οκτώβριος 2019). Οι φιλοτουρκικές ομάδες, που συχνά αποτελούνται από πρώην μέλη του ΙΚ, έχουν οργανώσει λεηλασίες και εθνοκάθαρση: οι απαγωγές, οι βιασμοί και οι δολοφονίες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Κι αυτό συμβαίνει, ενώ η υπόλοιπη Συρία έχει ρημαχτεί τόσο από το δικτατορικό καθεστώς Άσαντ όσο και από τις διάφορες ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες που σήμερα υποστηρίζονται πλήρως από το τουρκικό καθεστώς. Σαν να μην έφτανε αυτό, το τουρκικό κράτος δεν διστάζει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα, τόσο στη Ροζάβα αλλά πολύ περισσότερο, και σε τακτική βάση, στα βουνά του Κουρδιστάν· παρόλο που απαγορεύονται από όλες τις διεθνείς συμβάσεις, δεν έχει ασκηθεί στο τουρκικό κράτος καμία κύρωση από κανένα διεθνή οργανισμό…(απόσπασμα από κείμενο του R4R ενάντια στην επίσκεψη του Ερντογάν στη Γερμανία)

…Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την επιτηδευμένη άρνηση αλληλεγγύης προς τη Συνομοσπονδία της Β.Α. Συρίας και το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας, από τη μεγάλη πλειοψηφία των δυτικών κινημάτων. Είναι ζήτημα να σφυρηλατήσουμε κοινές συλλογικές θέσεις με γνώμονα την ενότητα απέναντι στον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και φασισμό. Η αλληλεγγύη προς την επανάσταση της εποχής μας είναι ζήτημα επιβίωσης συνολικά των, ανά τον κόσμο επαναστατικών δυνάμεων… Σήμερα, που ο κόσμος φλέγεται και οι κυρίαρχες δυνάμεις ξαναμοιράζουν τον κόσμο, που οι επιπτώσεις του εν’εξελήξει Γ´ Π.Π. θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τους/τις από τα κάτω αυτού του κόσμου, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να διατρανώσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συνοργάνωση. Όπως έγραφε η τελική διακήρυξη της πρώτης διεθνιστικής συνδιάσκεψης της Ροζάβα το Μάρτιο του 2022, “Ο διεθνισμός είναι το καλύτερο όπλο των επαναστατών”. (απόσπασμα από κείμενο του R4R για την 19η Ιούλη 2023)

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ

Συγκέντρωση στα Προπύλαια Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 18:00

Νίκη στην επανάσταση στη Ροζάβα

Ελευθερία στον πολιτικό κρατούμενο Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΏΝ

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Θάνατος στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό

Η διεθνιστική αλληλεγγύη θα νικήσει τις διακρατικές συμμαχίες

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ 7ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7/12/23

…για ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη διακρατική αντεπανάσταση και τον εθνικισμό εκατέρωθεν των συνόρων (απόσπασμα από τον τίτλο δημοσίευσης της απεργίας πείνας)»