Έγγραφα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής λοιμωξιολόγων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες ξεγύμνωσαν για ακόμα μια φορά τον τρόπο που κυβέρνηση και επιτροπή λαμβάνουν τις αποφάσεις με την πρώτη, παρά τις αντιδράσεις, να επιμένει στη μη δημοσιοποίηση.

Σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Σοφία Βούλτεψη κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την παρουσία του κ. Γεραπετρίτη σε μια από τις συνεδριάσεις που τα πρακτικά τους δημοσιοποιήθηκαν. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ουσιαστικά δίνει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων και οι ανακοινώσεις τους. «Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε στα μέλη της επιτροπής ότι κρίνεται απαραίτητη η αναπροσαρμογή των εφαρμοσμένων μέτρων, ώστε να υπάρξει εκτόνωση των πολιτών και να επαναλειτουργήσουν δραστηριότητες που έχουν τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα, η οποία εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη» αναφέρεται στο έγγραφο ενώ εν συνεχεία ο Γιώργος Γεραπετρίτη τονίζει στην επιτροπή ότι για τις επόμενες δράσεις θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τόσο η δημόσια υγεία όσο και η ψυχολογική αποσυμπίεση της κοινωνίας.

Η Σοφία Βούλτεψη επιχειρώντας να αλλάξει το θέμα για την παρουσία του κ. Γεραπετρίτη κατέληξε να λέει κάτι αρκετά σημαντικότερο, ό,τι τα συγκεκριμένα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν «τα πιο ανώδυνα», αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει πρόσβαση στα έγγραφα των πρακτικών αλλά και ότι υπάρχουν και άλλα «λιγότερο επώδυνα» που έχουν συμβεί στις συνεδριάσεις των επιστημόνων. «Μα δεν ήταν και τίποτα σπουδαία τα πρακτικά της επιτροπής που βρήκατε. Τα πιο ανώδυνα βρήκατε, τι θα γίνει με τα self test» λέει χαρακτηριστικά η βουλεύτρια της ΝΔ με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλο να αντιδρά και να λέει ότι αυτό είναι τραγικό και την ίδια να τα μαζεύει. «Εννοώ ότι δεν έγινε και κανένας μεγάλος καυγάς» είπε η Σ. Βούλτεψη, προσθέτοντας «για το πιο ανώδυνο θέμα, το self test» με τον δημοσιογράφο της «Αυγής», Νίκο Σβέρκο, να της υπενθυμίζει ότι τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δεν ήταν για τα self test.

«Σε όλες τις χώρες όπου λειτουργούν επιτροπές και λειτουργούν παντού, οι επιτροπές καλούν τους πολιτικούς. Στη Γαλλία και την Ιταλία τους κάλεσαν για να τους πουν τι θα γίνει με τα ΜΜΜ. Οι επιτροπές ήθελαν να μειωθεί η χωρητικότητα κατά 50% οι πολιτικοί τους είπαν ότι αν γίνει αυτό θα συνωστίζονται άνθρωποι στις στάσεις και δε θα μπορούν να μπουν» υποστήριξε ακόμα η Σ. Βούλτεψη, καταλήγοντας ότι παντού οι κυβερνήσεις συνεργάζονται με τις επιτροπές.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα:

Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Βούλτεψη: