Με δελτίο Τύπου η Σοφία Σακοράφα, βουλεύτρια του ΜέΡΑ 25 και Αντιπρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο για «άτυπες συναντήσεις» της επιτροπής PEGA, στα πλαίσια της επίσκεψης της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Ουσιαστική διαδικασία θα ήταν μόνο η κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής PEGA με την Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις ή/και με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου» τονίζει η Σ. Σακοράφα.

Τέλος, ανέφερε: «Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες προσχηματικές διαδικασίες δεν έχουν κανένα νόημα και εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε αυτές τις ανούσιες παραστάσεις».

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου:

«Η Επιτροπή PEGA στην Ελλάδα

Βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα η ομάδα εκπροσώπησης της Ερευνητικής Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επισκέπτεται τη Βουλή των Ελλήνων. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλαμε εξαντλώντας τις δυνατότητές μας, ο σχετικός προγραμματισμός περιορίζεται σε άτυπες συναντήσεις. Η προτεραιότητα είναι, δυστυχώς, πάντα οι εντυπώσεις και καθόλου η ουσία.

Μπορεί να μην ταυτίζονται οι προθέσεις όλων αλλά το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Ουσιαστική διαδικασία θα ήταν μόνο η κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής PEGA με την Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις ή/και με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες προσχηματικές διαδικασίες δεν έχουν κανένα νόημα και εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε αυτές τις ανούσιες παραστάσεις.»