Για σήμερα είχε οριστεί η δικάσιμος για τον αστυνομικό που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα, που κόστισε την ζωή στον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη. Το γεγονός συνέβη το Μάρτιο του 2021, όταν ο εν λόγω αστυνομικός, τελούσε χρέη οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη και παρέσυρε και σκότωσε τον 23χρονο, στρίβοντας παράνομα και αντίθετα στον δρόμο, για να μπει στη Βουλή.

Ενώ επρόκειτο να δικαστεί ενώπιον του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, το δικαστήριο ανεβλήθη για τις 31 Οκτωβρίου του 2023, βάζοντας την οικογένεια του θύματος και πάλι σε αναμονή, με την αδελφή του 23χρονου, να ζητά με δημόσια παράκληση να αποδοθεί δηλαδή Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε πως ο οδηγός παραβίασε τη διπλή διαχωριστική γραμμή στο δρόμο, αρκετά μέτρα πριν πραγματοποιήσει τη στροφή, πριν καν φτάσει στο σημείο που είναι ασφαλές και νόμιμο για να γίνει η στροφή. Ο εισαγγελέας, ωστόσο, έκρινε ως αμέλεια την εγκληματική παρανομία, ενώ η ΕΔΕ απέδωσε ποινή αργίας τριών μηνών και μάλιστα χωρίς μετάθεση σε άλλη θέση.