Το νοσοκομείο σώθηκε τελευταία στιγμή, αφού η φωτιά έφτασε στον περιβάλλοντα χώρο και οι εργαζόμενοι έμειναν μέσα στο νοσοκομείο μαζί με τους πυροσβέστες και προσπαθούσαν να συνδράμουν με οποιοδήποτε για να σώσουν το νοσοκομείο. Τα παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Στη συνέχεια, η λειτουργία του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων ανεστάλη με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Πάτρα και έπληξε το νοσοκομείο.

«Η φωτιά επεκτάθηκε και έπληξε και το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδος» ανέφερε και προσέθεσε πως η φωτιά θα μπορούσε να κάψει όλο το νοσοκομείο. «Η ποιότητα του αέρα είναι μία σημαντική ανησυχία, αλλά γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καθαρή και ασφαλής για την επιστροφή των ασθενών» σημείωσε.

«Εμείς δεν αντιδικούμε με την ιατρική κοινότητα, ούτε έχουμε κανένα λόγο να βάλουμε κανένα να κάνει κάτι που δεν θέλει. Όμως, σε ένα πλαίσιο καλόπιστης συνεννόησης πρέπει όλοι να μπορούμε να συνεννοούμαστε και το σύστημα να λειτουργεί. Υπάρχουν περιοχές της χώρας που έχουμε κάνει επανειλημμένες πολλές προσκλήσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε ειδικότητες όπως είναι οι παθολόγοι και οι παιδίατροι και βγαίνουν διαρκώς άγονες. Υπάρχει νοσοκομείο (σ.σ. στην Κω) όπου έχουμε κάνει δεκατέσσερις φορές πρόσκληση για τέσσερις παθολόγους και έχουμε 14 φορές μηδέν προσλήψεις» προσέθεσε ο υπουργός στο θέμα της στελέχωσης του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς.

«Χθες οι διοικητές των νοσοκομείων των περιοχών αυτών, με δική μας εντολή πήραν τηλέφωνο έναν έναν όλους τους γιατρούς αυτών των σχετικών ειδικοτήτων και τους προσέφεραν να προσληφθούν με μπλοκάκι και να κάνουν εφημερίες με μπλοκάκι, χωρίς να χρειαστεί να εκδώσω καμία υπουργική απόφαση» υποστήριξε και προσέθεσε τα υποχρεωτικά μέτρα είναι η τελευταία λύση που έχει στα χέρια του το κράτος, αλλά από την άλλη δεν μπορώ και ως υπουργός Υγείας να υποκρίνομαι ότι ένα νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς παθολόγο».

«Η υπουργική απόφαση για τη δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν και παράλληλα ιδιωτικό έργο μετά το ωράριό τους νοσοκομείο έχει ήδη υπογραφεί και είναι σε ισχύ. Από εδώ και μπρος είναι θέμα των γιατρών που θέλουν να το κάνουν και των διοικήσεων των νοσοκομείων να τους εκδώσουν τις σχετικές άδειες. Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί και η απόφαση που θα βγάλουμε για να επιτρέπουν στους ιδιώτες γιατρούς εάν θέλουν να συνεργάζονται με το νοσοκομείο, να μπορούν να το κάνουν δηλαδή και το ανάποδο» συμπλήρωσε.

«Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα οι γιατροί του ΕΣΥ αμείβονται λιγότερο απ’ όσο πρέπει. Αυτή είναι η αλήθεια. Και το κράτος από την άλλη δεν έχει τα χρήματα για να τους δώσει αυτό που πρέπει να αμείβονται. Άρα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση» κατέληξε.