Κλειστή είναι η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο των Οινοφύτων, και από την 261,280 Χ/Θ έως την 56,728 Χ/Θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Άνοιξε η Λεωφόρος Κατεχάκη, που είχε κλείσει νωρίτερα από το ύψος της Μεσογείων έως την Ηλιούπολη, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, για να καθαριστεί λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που σημειώθηκε.

Ανοιχτή είναι η Αττική Οδός η οποία είχε κλείσει χθες το απόγευμα από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τον κόμβο Ελευσίνας. Νωρίς το πρωί έκλεισε από Κηφισίας μέχρι Μαραθώνος, στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, λόγω συσσώρευσης χιονιού.

Στην κυκλοφορία δόθηκε και η λεωφόρος Σχιστού.

Όπως εξηγεί σχετικά με την κακοκαιρία στην Αττική ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, κ. Κουνούκλας στο newsit.gr: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Ιπποκράτειος πολιτεία και η Μαλακάσα δεν έχουν ρεύμα, σχεδόν όλη η γραμμή στις περιοχές αυτές. Πολλά προβλήματα και στο Πέραμα σε 4 υποσταθμούς, σχεδόν δηλαδή το μισό Πέραμα. Στα Βίλια δώσαμε λύση τις πρώτες πρωινές ώρες».

Και η Άνδρος βλέπει τα δόντια της κακοκαιρίας. «Στην Άνδρο έχει πέσει ένας μεγάλος κορμός δέντρου στο δίκτυο και έχει δημιουργήσει βλάβη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης τεχνικών ΔΕΗ συμπληρώνει ότι «στις περιπτώσεις των Βιλίων και του Περάματος είναι ότι δεν είχαμε πρόσβαση. Σε άλλες περιοχές όπως στην Μαλακάσα, την Άνδρο έχουν πέσει δέντρα. Και τα κλαδιά που ακουμπάνε στο δίκτυο δημιουργούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Υπάρχουν μεμονωμένες βλάβες που γίνονται με το κρύο αλλά είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Υπήρχαν και το βράδυ προβλήματα στην Εύβοια και στη Βοιωτία. Προσπαθήσαμε και δώσαμε λύσεις εκεί».

Μάλιστα μας αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές εξαιτίας της υποστελέχωσης.

«Συνάδελφοί μας από χθες το πρωί είναι επί ποδός. Είμαστε λίγοι ζητάμε προσλήψεις να δυναμώσει το προσωπικό γιατί έχουμε μεγάλους σε ηλικία. Αυτό θα είναι η στήριξη από την πολιτεία που θέλουμε εμείς», καταλήγει ο Κουνούκλας