Τα καλέσματα από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς ήταν στις 18:00, στα Προπύλαια. Η διαδήλωση ξεκίνησε κατά τις 7.30 με κεντρικό σύνθημα: «Οι δρόμοι γεμίζουν με χιλιάδες λουλούδια που ποτίζονται κάθε 6η του Δεκέμβρη. Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πάντα παρών».

Σε ισχύ τέθηκαν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου. Με απόφαση της αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα», ενώ  παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι», από όπου οι συρμοί περνούσαν χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε νωρίτερα σε 52 προσαγωγές.

Νωρίτερα, το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ειρηνικά η και η μαθητική πορεία που είχε καλεστεί στις 11πμ, παρά την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας, ενώ το πρωί κόσμος άφησε λουλούδια στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στα Εξάρχεια.

Στο ίδιο σημείο, κατέληξε και η κεφαλή της απογευματινής πορείας, καθώς στις 21:00 υπήρξε κάλεσμα για σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στα Εξάρχεια υπάρχουν αναφορές για ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης από την αστυνομία.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συγκεντρωμένοι βγήκαν στον δρόμο κατά τις 18.30 και περίπου στις 19:00 ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με το κεντρικό πανό να αναγράφει το σύνθημα «Γιατί κανένας Δεκέμβρης, δεν τελείωσε ποτέ!».

Μετά τη λήξη της διαδήλωσης, σημειώθηκε ένταση στην οδό Υπουργού Φιλίππου Δραγούμη.

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 15 χρόνια από την αστυνομική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Πάτρα.