Φρένο στην εκλογολογία -που ο ίδιος άνοιξε από το βήμα της Διεθνούς  Έκθεσης Θεσσαλονίκης- επιχείρησε να βάλει ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνεδρίασης, χθες Δευτέρα, του υπουργικού συμβουλίου. Αίσθηση προκάλεσε το ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στις φασιστικές επιδρομές των τελευταίων ημέρων, στο κύμα ανατιμήσεων, ενώ για την πανδημία αρκέστηκε στο «δεν υπάρχει περίπτωση lockdown».

Κατά το ρεπορτάζ του Σάββα Σαββόπουλου στην «Αυγή», για «ψευτολεονταρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επιεδίωξε να πείσει δε ότι «αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας».  Κατά το ρεπορτάζ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κ. Μητσοτάκης «έσπευσε να βάλει πάγο στην εκλογολογία με σκοπό να αποσύρουν κάποιοι βουλευτές τις ατομικές ατζέντες τους», φωτογραφίζοντας μέλη της Κ.Ο. -όπως οι Μπογδάνος, Σιμόπουλος- που απευθύνονται σε ακροδεξιό ακροατήριο. Παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός δεν αποδοκίμασε την αναπαραγωγή της θεωρίας των δύο άκρων.

Ο Κ. Μητσοτάκης συνδύασε «τις προοπτικές της οικονομίας την επόμενη διετία» με «τα κίνητρα για την ενίσχυση, τη συνένωση και τη μεγέθυνση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».  Εκθειάζοντας δε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είπε ότι «βρισκόμαστε σήμερα μετά από μία συμφωνία εθνικής σημασίας, η οποία ξεπερνά τον τρέχοντα χρόνο. Και έχουμε μπροστά μας μία πρόκληση οικονομικής και κοινωνικής αναγέννησης που επίσης διαπερνά τις συνταγματικές θητείες». Παρ’ όλα αυτά, ο σχεδιασμός για την εκταμίευση των κονδυλίων δεν τέθηκε ποτέ σε διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους παραγωγικούς φορείς.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, εκθείασε την υπογραφή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος – Γαλλίας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, χωρίς ωστόσο να παραδεχτεί πως πόσα περισσότερα πληρώσαμε σε σχέση με την Αίγυπτο πχ γι’ αυτόν τον εξοπλισμό. Επιχειρώντας να διασκεδάσει τους προβληματισμούς για το υψηλό κόστος της συμφωνίας, ισχυρίστηκε πως, «εκτός από το αμυντικό, έχει και ένα θετικό οικονομικό αποτύπωμα».  Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «ενώ στοίχισε πολύ λιγότερο από τα ποσά της αρχικής προσφοράς, η προμήθεια των φρεγατών μπορεί να υπηρετηθεί από τον δημοσιονομικό χώρο τον οποίο διαθέτουμε. Δηλαδή περισσότερο αξίζει και λιγότερο κοστίζει».