«Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία. Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος. Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου. Να το γνωρίζουν καλά, όλοι αυτό. Ας διερωτηθούν, πάντως, οι Έλληνες για τα κίνητρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας».

 

 
Οι πολιτικές αντιδράσεις για τις εξελίξεις στην Χαλυβουργία
 
Με μια χλιαρή ανακοίνωση, στην οποία φωτογραφίζει τα κόμματα της Αριστεράς, αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στα γεγονότα στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. «Το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευθούν και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις με τη συμπεριφορά τους να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Δημοκρατική Αριστερά ζητεί την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για να υπάρξει άμεση λύση και να σταματήσει ο «εμφύλιος» μεταξύ των εργαζομένων. Προσθέτει δε ότι «η όξυνση της κατάστασης τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ και συνιστά αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αναζητούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις».

Έντονες, από την άλλη πλευρά, είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδίως της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πολιτική τρομοκρατίας και βουλευτές του παρενέβησαν με διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών, ενώ το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η δήλωση του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας και εχθροί της εργατικής τάξης. 

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προχώρησε δε σε διάβημα διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Δημόσιας Τάξης.