Η ανακοίνωση του σωματείου:

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του τρίχρονου αγώνα μας. Ο καβγάς μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών οξύνεται. Η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας σε αυτή και τα δικαιώματά μας είναι στον αέρα.

Βαστάμε την ενότητα μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να την κλονίσει. Είμαστε ζωντανοί, μέσα στη ΛΑΡΚΟ, την εργασία και τα σπίτια μας, όρθιοι και συνεχίζουμε να τα υπερασπιζόμαστε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ και αυτά που βιώνουμε έχουν όλοι όσοι κυβέρνησαν, μηδενός εξαιρουμένου. Όλοι τους έχουν συμφωνήσει και συνδιαμορφώσει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να αρπάξουν μέσα από την εκποίηση τα “φιλέτα” της και να πετάξουν εμάς, τους εργαζόμενους, σαν “στυμμένες λεμονόκουπες”. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από όσους κυβέρνησαν, πριν, σήμερα και αύριο.

Ανάλογες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και για όσα αφορούν την επικαλούμενη “ενεργειακή κρίση”, την ακρίβεια, την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας, παιδείας, σε όλες τις πτυχές που αφορούν το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Ο ένας “έκοβε” και ο άλλος “έραβε” για να ψηφιστούν 4 μνημόνια, 600 εφαρμοστικοί νόμοι, να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, το οκτάωρο, συνδικαλιστικά δικαιώματα, να ποινικοποιηθούν οι αγώνες, να μειωθούν οι συντάξεις, να ανέβουν τα όρια συνταξιοδότησης, κτλπ.

Η 9η Νοέμβρη είναι μία μέρα συντονισμένου και ενιαίου αγώνα για όλη την εργατική τάξη. Όλα αυτά που από κοινού έχουν ψηφίσει και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, οδηγούν όλο και περισσότερους από εμάς στα προγράμματα ανεργίας, στις ευέλικτες μορφές εργασίας, να μην μπορούμε να σηκώσουμε την ακρίβεια, να διαχειριστούμε το δάνειο της πρώτης κατοικίας, την εκπαίδευση και τις σπουδές των παιδιών μας, τα περιστατικά υγείας στις οικογένειές μας, τον χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.