Το ρωσικό νόμισμα –που ήδη είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την προηγούμενη εβδομάδα- υποχώρησε σχεδόν στα 118 ρούβλια/δολάριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η ρωσική κεντρική τράπεζα αποφάσισε εσπευσμένα να αυξήσει το βασικό επιτόκιο στο 20% που είναι ιστορικό υψηλό (σ.σ. ήταν στο 9,5%). Επίσης, επιβεβαίωσε ότι έδωσε εντολή να ανασταλεί η εκτέλεση όλων των συναλλαγών πώλησης ρωσικών χρεογράφων σε ξένες νομικές οντότητες και άτομα, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα ανοίξουν οι υπόλοιπες αγορές πλην αυτής του συναλλάγματος.

Από την άλλη πλευρά το Χρηματιστήριο της Μόσχας καθυστέρησε την έναρξη των συναλλαγών σε συνάλλαγμα και νόμισμα το πρωί για 3 ώρες, και αποφάσισε ότι θα αναστείλει τις συναλλαγές συμφωνιών επαναγοράς στην αγορά των ρέπος.

► Την ίδια ώρα, αύξηση 5,6% παρατηρείται στη τιμή του αμερικανικού αργού που κινείται στα 96,74 δολάρια το βαρέλι. Άνοδος 4,77% στην τιμή του Brent που διαμορφώνεται στα 102,6 δολάρια.

► Αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου για μελλοντικά συμβόλαια παράδοσης Απριλίου κατά 35%, με την έναρξη των συναλλαγών.