Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, στο οποίο εφέτος περιλαμβάνονται και δαπάνες για άλλες μορφές καυσίμων πέραν του πετρελαίου, όπως το φυσικό αέριο, το πέλετ και τα καυσόξυλα, ενώ προανήγγειλε τη συνέχιση του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής και για το 2021, λέγοντας πως ο πέμπτος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Ο Χ. Σταϊκούρας  υπογράμμισε ότι κανένα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών δεν θα είναι μόνιμο, καθώς έτσι επιβάλλει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία και η συμφωνία των ηγετών της ΕΕ.

Σχετικά με την πάρα πολύ μεγάλη ύφεση της ελληνικής οικονομίας ύψους 11,7% στο γ’ τρίμηνο του του 2020, απέφυγε να απαντήσει και δήλωσε ότι η Ελλάδα είχε πολύ καλές επιδόσεις στο πρώτο εξάμηνο, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό βοήθησε το άνοιγμα του τουρισμού. «Η Ελλάδα είχε πολύ καλές επιδόσεις στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη και επομένως έπρεπε να καλύψει μικρότερο έδαφος σε ό,τι έχει να κάνει με την ύφεση, ενώ στο ποσοστό της ύφεσης συνετέλεσε και η εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό. Φανταστείτε να μην είχαμε ανοίξει και τον τουρισμό».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, παραδέχθηκε ότι ήταν λανθασμένη η κίνηση της κυβέρνησης να ανοίξει το καλοκαίρι τα σύνορα λόγω του τουρισμού, με τον τρόπο που άνοιξε. «Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο».