Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι αποτελεί τραγική εξέλιξη για το ΕΣΥ, το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας να έχει μείνει χωρίς φαρμακείο, επειδή αρρώστησε ο μοναδικός νοσοκομειακός φαρμακοποιός.

«Να στελεχωθεί τώρα το φαρμακείο στο Νοσοκομείο «Μεταξά». Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας», απαιτεί το Σωματείο των Εργαζομένων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Παρασκευής, ενώ για το θέμα του Νοσοκομείου «Μεταξά» το ΚΚΕ κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή ζητώντας την άμεση στελέχωση του Φαρμακευτικού του Τμήματος

Σύμφωνα με το Σωματείο στο Φαρμακευτικό Τμήμα να υπηρετεί πλέον μόνο ένας μόνιμος φαρμακοποιός «που την προηγούμενη Τρίτη βγήκε θετικός στην covid» και «απέμεινε η επικουρική συνάδελφος, η οποία είχε έρθει από το Τζάνειο προσωρινά για κάποιους μήνες για να βοηθήσει και η οποία εξαναγκάστηκε να δουλέψει αν και ήταν και η ίδια άρρωστη με πυρετό» και για την οποία έγινε ανάκληση της μετακίνησή της και «επιστρέφει στο Τζάνειο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου «αυτό είχε σαν συνέπεια να ειδοποιηθούν ήδη από την Κυριακή οι ασθενείς για την αναβολή της θεραπείας τους!».