Όπως αναφέρει ο «Ημεροδρόμος», το ΚΚΕ σημειώνει πως πρόκειται για συνέχεια του «σίριαλ» της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και της σύμβασης παραχώρησης που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον επιχειρηματικό όμιλο, στο οποίο είναι προσηλωμένη η κυβέρνηση της ΝΔ. «Πλέον έχει γίνει καθαρό, μέσα από το παράδειγμα της COSCO στον Πειραιά, ότι η καπιταλιστική κερδοφορία, τα επιχειρηματικά σχέδια και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων είναι ασυμβίβαστα με τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό του Πειραιά να δώσει απάντηση στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης – COSCO – εφοπλιστών – εργοδοτών, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες του και να παλέψει ενάντια:

  • Στο master plan της COSCO. Όχι στα έργα για την κατασκευή προβλήτας κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, στην κατασκευή 4ης προβλήτας σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα.
  • Στην πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των λιμενικών υπηρεσιών.
  • Στη μετατροπή των λιμανιών, των ναυπηγείων και όποιας άλλης υποδομής, σε υποστηρικτικές υποδομές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και συνολικά στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Σε όλους τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που επιβαρύνουν την περιοχή του Πειραιά, οδηγούν σε νέους κινδύνους για τη ζωή, την εργασία και τα δικαιώματά μας.