Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύλλογος, «η συνάδελφος -εργαζόμενη τότε ως συμβασιούχος διδάσκουσα στο ΕΚΠΑ- δέχτηκε ονομαστική στοχοποιητική επίθεση, από τον βουλευτή και ακροδεξιές ιστοσελίδες, επειδή εμφανιζόταν σε βίντεο στην ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε διαπληκτισμός ανάμεσα σε παρευρισκομένους και περαστικό κατά τη λήξη της διαδήλωσης. Τα προσωπικά στοιχεία, το τμήμα και το πανεπιστήμιο εργασίας, μαζί με φωτογραφίες με το πρόσωπο της συναδέλφου αναπαρήχθησαν στο διαδίκτυο από τους εναγόμενους συνοδευόμενα από κείμενα που εκτός από τη στοχοποίηση της συναδέλφου προέτρεπαν ευθέως στην ποινική της δίωξη και την επαγγελματική της εξόντωση».
«Η στοχοποίηση του συγκεκριμένου προσώπου δεν σχετίζεται μόνο με την έκφραση φύλου και τη σεξουαλικότητά του αλλά κυρίως με την ιδιότητά του ως διδάσκουσας και επισφαλώς εργαζόμενης στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Η στοχοποίηση της προσωπικής και επαγγελματικής υπόστασης της συναδέλφου, σχετίζεται άμεσα με τις συστηματικές προσπάθειες να πληγεί το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο, και ταυτόχρονα να υποτιμηθεί ο επιστημονικός χαρακτήρας των ερευνητικών και διδακτικών αντικειμένων που εντάσσονται στο διεπιστημονικό πεδίο των σπουδών φύλου και σεξουαλικότητας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΚΑΕ, που εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στη συνάδελφο και καλεί τα μέλη του συλλόγου σε διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της προσωπικής αξιοπρέπειας των ερευνητών/τριών και διδασκόντων/ουσών των σπουδών φύλου στη χώρα μας.
Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 στο ακροατήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών στο κτίριο 4, αίθουσα 1.