Στη νέα του προσφυγή στο ΣτΕ, ο παρουσιαστής ζητά το πάγωμα της απόφασης του αρχηγού της αστυνομίας Καραμαλάκη για την μείωση της αστυνομικής του φρουράς, υποβάλλοντας αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Όπως αναφέρεται, ο Μ. Φουρθιώτης διατείνεται πως έχει κριθεί ευπαθής στόχος γεγονός που οδήγησε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να εκδώσει εννέα πράξεις με τις οποίες όχι μόνο του διέθεσε προσωπικό ασφαλείας, αλλά συνεχώς αυτό αυξανόταν, μετά και από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής. Κατά την Επιτροπή, ελήφθησαν υπόψη οι πληροφορίες περί απειλών σε βάρος του, αλλά και οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί κατά της ζωής του.

Σημειώνεται πως αναφέρει ακόμα ότι έντεκα ημέρες μετά την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για την αύξηση των μέτρων ασφαλείας του για το επόμενο τρίμηνο, εκδόθηκε η προσβαλλόμενη πράξη (31 Μαρτίου 2021) με την οποία τα μέτρα μειώνονται. Δεν παραλείπει δε να δηλώσει πως έχει επέλθει επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, εξαιτίας των απειλών κατά της ζωής του, υποστηρίζοντας πως έχει διαγνωσθεί ψυχογενής ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή.

Λιγότερο από μία ημέρα νωρίτερα, ο παρουσιαστής και επιχειρηματίας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως τις προηγούμενες ημέρες η φρουρά του μειώθηκε και δεν αποσύρθηκε μέχρι νεοτέρας. Στην προσφυγή του αυτή ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκε η φρούρηση του ιδίου και της κατοικίας του από αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του δικηγόρου του, Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που του είχαν διατεθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

«Αποκαλυπτική» προσφυγή Φουρθιώτη στο ΣτΕ για τη «μείωση» της αστυνομικής του φρουράς

«Δεν έχω σχέση με τον Φίλιππο Βρυώνη»

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, ο παρουσιαστής εξέδοσε και ανακοίνωση ως αντίδραση στην προσφυγή της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας στη Δικαιοσύνη για τα ποσά που έλαβε από το πρόγραμμα «ΣΥΝερασία», υποστηρίζοντας πως δέχεται ανηλεή πόλεμο με πληθώρα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων.

Στην ανακοίνωσή του, ο Μ. Φουρθιώτης δεν διαψεύδει πως έλαβε ποσά τουλάχιστον 200.000 ευρώ, όπως ανέφερε την Τετάρτη και ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενώ διαψεύδει τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για επιχειρηματικές σχέσεις με τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη.

Διαβάστε αναλυτικά:

Τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί ένας ανηλεής πόλεμος σε βάρος μου με πληθώρα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων.

Προ πάσης έτερης αναφοράς, δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού , καθώς με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, οφείλω να επισημάνω τα εξής:

Α) Εκτός της ιδιότητας του δημοσιογράφου και παρουσιαστή εργάζομαι στην ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής η οποία συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό με τον τίτλο «EPSILON», παράλληλα είμαι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού με τον τίτλο «PARTY FM» και της εφημερίδας «AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ».

Β) Ότι αφορά τα θέματα της αστυνομικής φρούρησης μου έχει ήδη εκδοθεί ανακοίνωση από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου ενώ η υπόθεση αυτή εκκρεμεί Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας

Γ) Για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, τον λόγο έχει η Ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εμπιστεύομαι απόλυτα.

Δ) Το μόνο που με συνδέει επαγγελματικά με τον επιχειρηματία κ. Φίλιππο Βρυώνη είναι η συνεργασία μου με ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής στην οποία είμαι εργαζόμενος και η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά για την παραγωγή της ανεξάρτητης συγκεκριμένης εκπομπής μου με την εταιρεία φορέα του σταθμού EPSILON , στην οποία συμμετέχει μετοχικά ο κ. Φίλιππος Βρυώνης.

Δηλώνω ρητώς ότι δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία και δεν συνδέομαι επιχειρηματικά και με καμία ιδιότητα με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη, και ασφαλώς ούτε ο κ. Βρυώνης συνδέεται επιχειρηματικά μαζί μου.

Και για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων και αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων – πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως της δημοσιότητας και με συνδέουν με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα .

Με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση – Δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ καθώς αποτελεί την δική μου επίσημη απάντηση

Σας ευχαριστώ ,

Με εκτίμηση Μένιος Φουρθιώτη

Από την αναλγησία στον Εισαγγελέα η ΕΣΗΕΑ για Φουρθιώτη