Απομακρύνεται το σενάριο ανοίγματος των σχολείων της δευτεροβάθμιας τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου τη Τετάρτη. Όπως είπε η υπουργός δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, κάποια συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναφορικά με ενδεχόμενο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της για «την πλήρη εφαρμογή των μέτρων» στη σχολική κοινότητα, ενώ σε σχέση με τα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί σε εκπαιδευτικούς, «δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κρούσμα». Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι «έτοιμοι είμαστε αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, όταν μας το υποδείξει η επιτροπή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, δεν έγινε χωρίς συνέπειες αφού, χωρίς να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα όπως η αποσυμφόρηση των τμημάτων, ένα σχολείο και τρία τμήματα σχολείων σε περιοχές ανά την επικράτεια έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, επιστρέφοντας στην δύσκολη και πολλές φορές μη συμπεριληπτική διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

«Λουκέτο» σε σχολείο και τμήματα τρεις μέρες μετά το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας

Σε κάθε περίπτωση όμως αναμένονται οι αποφάσεις της Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει τη Παρασκευή και θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει και των στοιχείων που προκύπτουν και από την εορταστική περίοδο.