X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Στον πάγο» το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, είπε τη Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου. Ωστόσο υποστήριξε ότι επιχειρησιακά το υπουργείο είναι έτοιμο αλλά χρειάζονται κάποιες μέρες ώστε να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Ακόμα όμως και αν παρθεί απόφαση για την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η διασφάλιση της υγειονομικής ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών είναι αβέβαιη, καθώς μόλις με τρεις ημέρες λειτουργίας δημοτικών και νηπιαγωγείων ήδη εντοπίστηκαν κρούσματα σε σχολεία ανά την Ελλάδα με παράλληλη αναστολή λειτουργίας τμημάτων.
Nikos Libertas / SOOC
|

Απομακρύνεται το σενάριο ανοίγματος των σχολείων της δευτεροβάθμιας τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου τη Τετάρτη. Όπως είπε η υπουργός δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, κάποια συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναφορικά με ενδεχόμενο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της για «την πλήρη εφαρμογή των μέτρων» στη σχολική κοινότητα, ενώ σε σχέση με τα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί σε εκπαιδευτικούς, «δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κρούσμα». Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι «έτοιμοι είμαστε αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, όταν μας το υποδείξει η επιτροπή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, δεν έγινε χωρίς συνέπειες αφού, χωρίς να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα όπως η αποσυμφόρηση των τμημάτων, ένα σχολείο και τρία τμήματα σχολείων σε περιοχές ανά την επικράτεια έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, επιστρέφοντας στην δύσκολη και πολλές φορές μη συμπεριληπτική διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

«Λουκέτο» σε σχολείο και τμήματα τρεις μέρες μετά το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας

Σε κάθε περίπτωση όμως αναμένονται οι αποφάσεις της Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει τη Παρασκευή και θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει και των στοιχείων που προκύπτουν και από την εορταστική περίοδο.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις