«Μόνο για να τοποθετηθούν οι λαμαρίνες της περίφραξης, η ανάδοχος εταιρεία έπρεπε να εργαστεί πριν τα χαράματα μιας ημέρας στην καρδιά του Αυγούστου, και, έκτοτε, για να προστατευθεί ο αυταρχικός σχεδιασμός, έχουν απαιτηθεί χιλιάδες μεροκάματα σε δυνάμεις φρούρησης και καταστολής γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με την ίδια την αστυνομία, για κάθε ημέρα φύλαξης της πλατείας Εξαρχείων απαιτείται προσωπικό έως και 300 ατόμων (δυνάμεις αστυνομικών, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ, κλπ.). Ένας μικρός κυβερνητικός στρατός εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο μήνυμα ανησυχίας και ανασφάλειας, και όχι ηρεμίας, από την καρδιά της Αθήνας» προσθέτει και συνεχίζει:

«Θεωρούμε ότι η πρότερη χωροθέτηση του σταθμού (τεχνικώς απολύτως εφικτή) στην οδό Τοσίτσα, μόλις 200 μέτρα από την τωρινή εργοταξιακή κατάληψη, και δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ), αποτελεί λύση που ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Επιπλέον, ως αρχαιολόγοι, σημειώνουμε την ανάγκη να εξυπηρετηθεί η ελληνική κοινωνία αλλά και το πολυπληθές τουριστικό κοινό, με τη δυνατότητά τους να μπορούν να χρησιμοποιούν το Μετρό για να επισκεφτούν το κεντρικότερο Μουσείο – κόσμημα της χώρας, και ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως.

Πιστεύουμε ότι δίπλα στις προγραμματισμένες εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η σημαντικότερη θα μπορούσε να είναι η εκ νέου χωροθέτηση σταθμού μετρό ΕΑΜ, όπως ακριβώς βλέπουμε να υπάρχει σταθμός μετρό Palais-Royal Musée du Louvre ή σταθμός Berlin Museumsinsel. Αυτή η απόφαση μπορεί να ληφθεί, και θα είναι προς το πραγματικό συμφέρον και όφελος όλων».