Αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες σήμερα 4 Ιανουαρίου αποφάσισαν να επανακαταλάβουν το κτίριο στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου με Ολύμπου, όπου στεγαζόταν για 16 χρόνια η κατάληψη Terra incognita, ως συμβολική ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας, Θάνο Χατζηαγγέλου.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση: «Ο θανος διανύει σήμερα τη 17η μέρα σε απεργία όντας σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση για την υγεία του. Τέλει την απεργία λόγω της εκδικητικής μεταγωγής του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας, επειδή συμμετείχε ενεργά από την πρώτη στιγμή στις κινητοποιήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού, ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Ο σύντροφος μας στέκεται με συνέπεια και αξιοπρέπει στην πολιτική επιλογή της απεργίας, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να είναι οριακή από ώρα σε ώρα ενώ παράλληλα το κράτος απειλεί και εκβιάζει τους γιατρούς και τη διεύθυνση του νοσοκομείου Σερρώ για για αναγκαστική σίτιση και ενυδάτωση, το οποίο αποτελεί βασανιστήριο. Η απεργία πείνας και δίψας είναι το έσχατο μέσο πολιτικής δράσης εντός των τειχών για την ικανοποίηση των εκάστοτε αιτημάτων των κρατουμένων, προτάσσοντας ως όπλο το σώμα τους. Επιλέξαμε ως κτίριο την Terra incognita, καθώς ο Θάνος αποτελούσε για πολλά χρόνια μέλος της πολιτικής συνέλευσης της κατάληψης.

Η Terra incognita εκκενώθηκε στις 17/08/2020 στα πλαίσια της καταστολής από την κυβέρνηση, τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν και η εκκένωση της κατάληψης στέκι στο βιολογικό, 111 και Mundo Nuevo. Το κράτος αποφάσισε την εκκένωση καθώς η Terra incognita αποτελούσε διαχρονικά πεδίο αναρχικού αγώνα, σημείο συνεύρεσης και ζύμωσης πολιτικών υποκειμένων προτάσσοντας την αλληλεγγύη και την αντικρατικη αντιεξουσιαστική πάλη, δημιουργώντας αναχώματα σε έναν κόσμο εξουσίας, εκμετάλλευσης και υποταγής.

Ικανοποίηση των αιτημάτων του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγελου που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από 19/12 – άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού και γνωστοποίηση του λόγου μεταγωγής του».