Ξεκινούν και πάλι οι ανακριτικές διαδικασίες σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis και την ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Άσκηση ποινικής δίωξης με 177 «ναι» από ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου
Ειδικότερα, μετά από ένα μήνα οι διαδικασίες αναμένεται να προχωρήσουν και πάλι, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με οριακής πλειοψηφίας βούλευμα (3-2) αποφάσισε ότι η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου στον στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων, δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.
Σημειώνεται ότι για το ζήτημα αυτό είχε ανακύψει διαφωνία πριν από ένα μήνα περίπου καθώς η Θεοδώρου είχε ταχθεί υπέρ της άποψης ότι ο εισαγγελέας σύμφωνα και με το Ποινικό Κώδικα, έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.
Στη συνέχεια της διαδικασίας, στις 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να προσέλθει προκειμένου να ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση Novartis από την μέχρι πρότινος εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.