Με ανάρτηση στο Facebook, η αυτοαποκαλούμενη «Πατριωτική Ένωση» ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει να διαδηλώνει έξω από σχολεία ή άλλους χώρους στο Ωραιόκαστρο λόγω του ξυλοδαρμού ατόμου που δείχνει να είναι μέλος τους από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Αθώωση του 25χρονου

Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο 25χρονος που κατηγορείτο για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, για όσα συνέβησαν στο Ωραιόκαστρο κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο 1ο δημοτικό σχολείο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως «δεν είχε ιδέα» και «έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Πήγα από περιέργεια στη συγκέντρωση, μαζί με έναν φίλο μου, για να δούμε τι γίνεται. Μπήκα στο προαύλιο του σχολείου για να κόψω δρόμο κι εκεί δέχθηκα επίθεση από αντεξουσιαστές. Μου έριξαν σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, έπεσα στο έδαφος και με χτύπησαν άσχημα»

Ο συνήγορός του προσκόμισε έγγραφη δήλωση του προέδρου της «Πατριωτικής Ένωσης Ωραιοκάστρου», σύμφωνα με την οποία ο 25χρονος δεν είναι μέλος της.  Ως μάρτυρας κατέθεσε και αστυνομικός που ισχυρίστηκε ότι αντιλήφθηκε την παρουσία του, αλλά ούτε τον είδε ούτε τον άκουσε «να κάνει κάτι το μεμπτό».

Σχόλιο ΤΡΡ: Αξίζει μια ματιά στην σελίδα της εν λόγω «Ένωσης» στο Facebook, ώστε να διαπιστώσει κανείς πως οι όροι «λαθρομετανάστης» και «εγκληματίες» έχουν γίνει… καραμέλα όταν υπάρχει αναφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες.