Ο Βασίλης Παϊτέρης απαίτησε να σταματήσει ο ρατσισμός στους Ρομά: «Είμαστε κι εμείς Έλληνες» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην κηδεία του Κώστα Φραγκούλη, που σκοτώθηκε έπειτα από αστυνομικά πυρά στο κεφάλι, στη Θεσσαλονίκη.

«Ψηφίζουμε κι εμείς, θα έρθει η ώρα των εκλογών και θα χρειαστούν τη ψήφο μας» δήλωσε ο κ. Παϊτέρης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη στην οικογένεια του 16χρονου και να τελειώσουν τα περιστατικά αστυνομικής βίας με θύματα Ρομά.

«Χρειαζόμαστε ψωμί, παιδεία, ελευθερία και όχι ρατσισμό. Είμαστε Έλληνες και απαιτούμε απ’ όλη την Ελλάδα και όλους τους πολιτικούς να μας σεβαστούν, διότι φορολογούμαστε, και έρχεται ο καιρός των ψήφων. Θα χρειαστούν τις ψήφους μας. Θα θέλαμε δικαιοσύνη και μία συγγνώμη απ’ τον Πρωθυπουργό προς την οικογένεια αυτή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σας παρακαλώ πολύ, να σταματήσει αυτή η ιστορία που γίνεται να σκοτώνεται ένας, ένα μικρό παιδί, από πυρά αστυνομικών που είναι υπεύθυνοι για να μας προστατεύουν και όχι να μας σκοτώνουν. Ψωμί, παιδεία, ελευθερία λοιπόν!», ανέφερε ο κ. Παϊτέρης.