Η εφημερίδα επισημαίνει παράλληλα τις δυσκολίες φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων λόγω των περικοπών στα κρατικά κονδύλια. 
 
Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, μέλος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ,εξηγεί ότι η κρίση έχει αυξήσει τα περιστατικά παράνομων εκσκαφών, με μία ή δύο το μήνα πλέον να αναφέρονται στις αρχές. Κατά τους Times το φαινόμενο δεν προκαλεί έκπληξη, λόγω της βαθιάς ύφεσης και της υψηλής ανεργίας στη χώρα. 
 
Η πιθανότητα εύρεσης αρχαίων κοσμημάτων ή όπλων θαμμένων με τους ιδιοκτήτες τους οδήγησε σε παράνομη εκσκαφή στο μυκηναϊκό νεκροταφείο στη Δάφνη για τουλάχιστον δύο νύχτες πριν ειδοποιηθούν οι αρχές από ντόπιο αγρότη και οι κάτοικοι της περιοχής οργανώσουν περιπολίες επί δέκα νύχτες. Ο τοπικός δήμαρχος δηλώνει στην εφημερίδα ότι κάποιοι από τους παρανόμους είναι ερασιτέχνες, αλλά υπάρχουν και οργανωμένες συμμορίες που εκμεταλλεύονται την έλλειψη φυλάκων. 
 
Αναφέρονται μεταξύ άλλων ο εντοπισμός δέκα παράνομων λάκκων στη νεκρόπολη της Πέλλας, κατά τις ανασκαφές στην πρωτεύουσα του αρχαίου βασιλείου των Μακεδόνων και η ανάκτηση περισσότερων των 8.000 αρχαίων νομισμάτων και πολλών βυζαντινών εικόνων κατά τη σύλληψη 44 υπόπτων για συμμετοχή σε σπείρα διακίνησης αρχαίων στη βόρεια Ελλάδα. 
 
Τονίζεται ότι οι κρατικές περικοπές στις δαπάνες για τον αρχαιολογικό τομέα και η υποχρεωτική συνταξιοδότηση έχουν μειώσει τον αριθμό των αρχαιολόγων του υπουργείου Πολιτισμού κατά 10% και έχουν προκαλέσει έλλειψη φυλάκων, με αποτέλεσμα ακόμα και η Ακρόπολη να κλείνει νωρίτερα. 
 
Δεν παραλείπεται η αναφορά στις κλοπές στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας και στην Εθνική Πινακοθήκη, που αποδίδονται στις ελλιπείς συνθήκες φύλαξης. Σημειώνεται επίσης η εκστρατεία ενημέρωσης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων κατά των περικοπών με το σύνθημα «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή – εσύ έχεις», καθώς και η πρόσφατη ανάρτηση πανό κατά των περικοπών στον αρχαιολογικό τομέα στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο