Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα, έγραφε:

«Αυτή η φωτογραφία που είναι το αληθινό Δράμα του Ανθρώπου θα μας στοιχειωσει!!! Και ο Δυτικός κι ο άλλος κόσμος θα πρεπει να ντρεπόμαστε για το αίσχος που ανήμποροι σαν θεατες παρακολουθούμε! Κατά τα άλλα αύριο ας γιορτάσουν οι ορθόδοξοι την καλή Παναγιά!!!! Αληθεια αυτή η μάνα που κρατάει το νεκρό της παιδί τι Παναγια είναι?»

Το «Εκκλησία ONLINE» ισχυρίζεται πως το παραπάνω, μαζί με σχόλια του ηθοποιού κάτω από την ανάτηση του προς άλλους χρήστες του facebook, τα οποία αφορούσαν την υποκρισία ορισμένων που γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου, δίχως να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους, αποτελούν παραβίαση του Άρθρου 1 του Αντιρατσιστικού νόμου, για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους»:

«1.Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ».

«Όποιον προσβάλλει η Δημοκρατία δεν είναι Δημοκρατης» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, σε σχόλιό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.