X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Το υπουργείο δε δέχεται να μιλήσει με τους εργαζόμενους της Υγείας και διαμηνύει ότι η εκδικητική απόλυση Καταραχιά θα γίνει πράξη

Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο πλευρό του Κώστα Καταραχιά σε κινητοποίηση που ξεκίνησε από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας και κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας. Παρόλα αυτά, για ακόμα μια φορά, το υπουργείο δε δέχτηκε να συναντήσει εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ όπως ενημέρωσε ο Κ. Καταραχιάς, μιλώντας στο TPP, το υπουργείο διεμήνυσε μέσω αστυνομικών ότι το αίτημα των συγκεντρωμένων, δηλαδή να μην απολυθεί, απορρίπτεται. «Δεν θα τους περάσει. Καλούμε όλον τον κόσμο να συνεχίσουμε απέναντι σε αυτή τη βρώμικη πολιτική» υπογραμμίζει ο γιατρός, ενώ ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτωνας Αρσένης που βρέθηκε στη συγκέντρωση δήλωσε ότι «η κυβέρνηση απολύει έναν ακτινολόγο από το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο την ίδια ώρα που υπάρχουν κενά και μας λέει ότι δεν έχει γιατρούς για να προσλάβει».
Αλέξανδρος Γαστεράτος/TPP


«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να με απομονώσει έχει πυροδοτήσει το ανάποδο. Έχει δημιουργηθεί ένα κύμα συμπαράστασης που σήμερα εκφράστηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων από τα νοσοκομεία, σχολεία, τις γειτονιές, συλλογικότητες» σημειώνει έξω από το υπουργείο ο Κώστας Καταραχιάς, μιλώντας στο TPP.

Αλέξανδρος Γαστεράτος/TPP

Παρά τη μαζική συγκέντρωση, όπως αναφέρει ο ίδιος, «η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μας διαμήνυσε μέσω των αστυνομικών ότι δεν καταδέχεται να δει υγειονομικούς, εκπρόσωπους από τα σωματεία και από τα συνδικάτα της υγείας και μάλιστα διεμήνυσε ότι το αίτημα μας, δηλαδή να μην απολυθώ, απορρίπτεται. Προκλητικά και αισχρά, σε όλον τον κόσμο».

«Δεν θα τους περάσει. Καλούμε όλον τον κόσμο να συνεχίσουμε απέναντι σε αυτή τη βρώμικη πολιτική στα νοσοκομεία που κάνει η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα» προσθέτει και καλεί αύριο το πρωί 9 η ώρα στα δικαστήρια στην Ευελπίδων που θα γίνει η εκδίκαση των προσωρινών μέτρων αναστολής για τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ο ίδιος εξηγεί ότι η δίωξη του συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει ένα παράδειγμα όπου οι εργαζόμενοι δε θα δικαιούνται να συνδικαλίζονται. «Θέλει να φέρει τον συνδικαλιστικό νόμο τώρα και ξεκινάει με εμένα την ιστορία ότι τελειώσαμε με τα συνδικάτα. Στο πρόσωπο μου θέλουν να ανοίξουν την εποχή χωρίς συνδικάτα. Δε θα γίνει» ξεκαθαρίζει και αναφέρει ότι ο κόσμος σε αυτούς τους καιρούς αντιδρά και στρέφεται προς τα συνδικάτα.

«Για δεύτερη φορά που είμαστε εδώ το υπουργείο τις επίσημες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Υγείας να τους απαντήσει τον λόγο απόλυσης του Κ. Καταραχιά. Ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να πουν τον λόγο για τον οποίο απολύουν. Εδώ η κυβέρνηση απολύει έναν ακτινολόγο από το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο την ίδια ώρα που υπάρχουν κενά και μας λέει ότι δεν έχει γιατρούς για να προσλάβει» αναφέρει, μιλώντας στο TPP, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτωνας Αρσένης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καταραχιάς εδώ και μήνες αντιμετωπίζει την εκδικητική μεταχείριση του Υπουγείου Υγείας, γιατί ως Πρόεδρος των Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, πάλεψε για μέτρα ασφαλείας, αξιοπρεπείς συνθήκες για τους ασθενείς και προστασία των συναδέρφων του όταν η ανεξέλεγκτη διασπορά κρουσμάτων επιχειρήθηκε να καλυφθεί από τη διοίκηση με ΕΔΕ εναντίον γιατρών και νοσηλευτών.

Αλέξανδρος Γαστεράτος/TPP
Αλέξανδρος Γαστεράτος/TPP
Αλέξανδρος Γαστεράτος/TPP
Αλέξανδρος Γαστεράτος/TPP

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις