«Πολυμελής ομάδα» από ιδιωτικά νοσοκομεία μεταβαίνει στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια των νοσοκομείων, εθελοντικά όπως υποστήριξε ο υπουργός. Στη συνέχεια, σε μία ακόμα στιγμή απείρου κάλους του πρώην μπασκετμπολίστα, ο υπουργός διάβασε αναλυτικά τα ονόματα και τις ιδιότητες των γιατρών αυτών, μαζί με τις επωνυμίες των ιδιωτικών κλινικών στο δυναμικό των οποίων ανήκουν.

Ακολούθως, προανήγγειλε διάταξη που θα καταθέσει την Πέμπτη, η οποία θα διπλασιάζει τις αποδοχές των υγειονομικών του δημοσίου συστήματος υγείας που οικειοθελώς μεταβαίνουν στην βόρεια Ελλάδα. Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αττικής – Πειραιά, σημειώνονται ξανά πολύ μεγάλες καθυστερήσεις για την πληρωμή των εφημεριών των υγειονομικών.

Σημειώνεται πως η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με το φιάσκο του «τηλεοπτικού χαιρετισμού» ενός στελέχους του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, με τον Χανς Κλούγκε να αναφέρεται στις ευεργετικές ιδιότητες του εμβολιασμού, όμως το μήνυμά του δεν μπόρεσε να μεταδοθεί, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που ο Βασίλης Κικίλιας απέδωσε στην κρατική τηλεόραση. Τελικά, το μήνυμα του Χανς Κλούγκε ήταν ένα γενικόλογο μήνυμα για τον εμβολιασμό, και ευχές για τα Χριστούγεννα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και πάλι στο «εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού», με αναφορές στις ευρωπαϊκές αποφάσεις, και σε εκείνες των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ για την αδειοδότηση των εμβολίων συγκεκριμένων εταιρειών. Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε και πάλι πως «από τη στιγμή που θα έρθει το εμβόλιο», θα γίνονται περισσότεροι από δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί κάθε μήνα. Σημειώνεται πως το πρωί της Τετάρτης, έγινε γνωστό πως η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, αλλά και άλλες περιφέρειες, ζητούν από τα δημόσια νοσοκομεία να δηλώσουν ονομαστικά τους υγειονομικούς που θα μετακινηθούν στα περιβόητα κέντρα εμβολιασμού, τα οποία θα στελεχωθούν από προσωπικό των δημοσίων δομών.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως παρά την αναφορά του στο πρόγραμμα εμβολιασμού, ο υπουργός δεν είπε ούτε λέξη για το σκάνδαλο των ημερών με τα δημοσιεύματα για τις «διπλές καταγραφές» του ΕΟΔΥ, παρότι το ζήτημα έχει στριμώξει εδώ και ημέρες την κυβέρνηση, και ειδικά τον ίδιο, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος και εκείνος που επέλεξε τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ και προσωπικό του φίλο, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Για το θέμα υπενθυμίζεται πως την Κυριακή υπήρξε παρέμβαση της εισαγγελίας για διερεύνηση της υπόθεσης.

Αποδυνάμωση των δημοσίων νοσοκομείων με μεταφορά υγειονομικών στα εμβολιαστικά κέντρα το σχέδιο Κικίλια

Αίσθηση πάντως, παρά τη μη αναφορά του υπουργού στα δύο τελευταία ζητήματα που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και απασχολούν πολίτες και υγειονομικούς, δεν δέχθηκε ούτε μία ερώτηση, από τις ελάχιστες που τελικά επελέγησαν για να απαντηθούν κατά την συνέντευξη Τύπου, διαδικασία η οποία υπενθυμίζεται πως γίνεται από απόσταση και όχι με φυσική παρουσία των δημοσιογράφων.