Την ίδια ώρα που οι πυρόπληκτοι στην Εύβοια μετρούν τις πληγές τους, με χιλιάδες στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη -ανάμεσα του και σπίτια- , έρχονται αντιμέτωποι και με απαιτήσεις πληρωμών από τράπεζες και ΔΕΚΟ που εξακολουθούν να έχουν αξιώσεις πληρωμών των υποχρεώσεων των πολιτών αν και αυτό έχει ανασταλεί.

Ένα τέτοιο περιστατικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα η οποία μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ότι τράπεζα μέσω εγγράφου ζήτησε από πυρόπληκτο την καταβολή τόκων δανείου παραβλέποντας ότι υπάρχει αναστολή καταβολής των δόσεων των δανείων, είτε αφορούν κεφάλαιο και τόκους είτε μόνο τόκους, με την ίδια να επικαλείται και την σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

«Μετά από επικοινωνία πελάτη μου από την Εύβοια, η τράπεζα του έστειλε ένα έγγραφο, όπου υπάρχει η υποχρέωση καταβολής τόκων» σημείωσε η κ. Νούκα, κάνοντας λόγο ότι το δάνειο ήταν ανοιχτό. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πληττόμενος, στις πυρκαγιές που σάρωσαν την Εύβοια, εκτός από το σπίτι του, έχασε και την επιχείρηση. Τελικά, σύμφωνα με την Αριάδνη Νούκα, το εν λόγω ζήτημα διευθετήθηκε αλλά χρειάστηκε η παρέμβασή της. «Τι θα γίνει, θα ασχολούνται οι πυρόπληκτοι με τους δικηγόρους; Είναι εξαγγελθείσα υποχρέωση» τόνισε η δικηγόρος.