Το τοπίο που διαμορφώνεται στο ΕΒΕΑ συζητείται έντονα, καθώς όπως όλα δείχνουν από αύριο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου θα είναι ο Γιάννης Μπρατάκος, στενός συνεργάτης Κυριάκου Μητσοτάκη και νυν γενικός Διευθυντής της ΝΔ.  Ήδη, στο φως της δημοσιότητας έρχονται επιστολές και αντιδράσεις μελών του ΔΣ του ΕΒΕΑ για το γεγονός ότι βάλλεται ο θεσμικός ρόλος του Επιμελητηρίου.

Όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή του μέλους του ΔΣ του ΕΒΕΑ και επίσης στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη, Νίκου Σοφιανού προς τον Μπρατάκο με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου 2021 την οποία δημοσιεύει το documentonews.gr, σε αυτή ο κ. Σοφιανός λέει ευθέως στον έτερο συνεργάτη του πρωθυπουργού ότι στην ουσία προσπαθεί «να ελέγξει την προσεχή εκλογική διαδικασία του ΕΒΕΑ» χρησιμοποιώντας ένα νόμο που ψηφίστηκε επί προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Σοφιανός αναφέρεται σε «αντιρρήσεις συναδέλφων» σε ότι αφορά την επιθυμία του κ. Μπρατάκου να είναι ταυτόχρονα γενικός διευθυντής του ΝΔ και πρόδερος του ΕΒΕΑ. «H ουσία είναι μία: επιθυμείτε να αφήσετε τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου και να εκλεγείτε Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, το γνωρίζουν όλοι, είναι θεμιτό και καλά κάνετε. Αντιπαρέρχομαι τις αντιρρήσεις πολλών συναδέλφων του ΔΣ, που δε βλέπουν θετικά το ότι θέλετε ταυτόχρονα να είστε γενικός διευθυντής της ΝΔ και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, γιατί έτσι βάλλεται ο θεσμικός ρόλος του επιμελητηρίου» επισημαίνει στην επιστολή ο κ. Σοφιανός.

«Στα 24 χρόνια που είμαι μέλος του ΔΣ δεν έχω δει κανέναν Πρόεδρο, όχι προεδρεύοντα, να περιφρονεί την Διοικητική Επιτροπή. Ο Μίχαλος δεν το έκανε ποτέ, εσείς το έχετε ήδη πράξει τρεις φορές: στην εκλογική διαδικασία, στο υπόμνημα του ΕΒΕΑ προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στη χθεσινή σας απάντηση προς την επιστολή μου, την οποία απέστειλα προς τα μέλη της ΔΕ αλλά την απαντήσατε εσείς χωρίς να έχει συνεδριάσει η ΔΕ» υπογραμμίζει ακόμη ο κ. Σοφιανός.