Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, έχει ζητήσει την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο ομόφωνα απάλλαξε τους αγωνιστές από την Τουρκία από όλες τις κατηγορίες, πλην ενός για απλή οπλοκατοχή, ο οποίος επίσης αποφυλακίστηκε, καθώς η ποινή του έχει ήδη υπερεκτιθεί. Το Λαϊκό Μέτωπο έκανε λόγο για παρέμβαση του ΝΑΤΟ, που ελήφθη στην συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στο Βίλνους, ενώ είχε καταγγείλει την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος με συλλήψεις μελών του, ενόψει της αίτησης αναίρεσης.
Η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο έχει καθοριστεί για την 19η Μαρτίου 2024, με τους αγωνιστές από την Τουρκία να απειλούνται -παρα την αθώωσή τους στο εφετείο- με επιστροφή στην πρωτόδικη απόφαση για 30 χρόνια κάθειρξης στον καθένα και στην κάθε μία.
Παράλληλα, το Λαϊκό Μέτωπο καταγγέλλει ότι το ελληνικό κράτος έχει συλλάβει τους 4 από τους 11 αγωνιστές και συγκεκριμένα τους Halil Demir, Ali Ercan Gökoğlu, Şadi Naci Özpolat και Hazal Seçer, που καταργούνται στις φυλακές Χανίων, Τρικάλων και στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας αντίστοιχα, για μια υπόθεση όπου καταδικάστηκαν, σε 3 και 9 μήνες χωρίς αναστολή για πλημμελήματα. Μάλιστα, κάνουν λόγο για μια υπόθεση, όπου στήθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έτσι ώστε οι κατηγορούμενοι να μην ειδοποιηθούν καν για να παραστούν στο δικαστήριο, αφαιρώντας τους το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Σύμφωνα με το Λαϊκό Μέτωπο η καταδίκη χρησιμοποιείται με στόχο να φυλακίσουν τους αγωνιστές πριν την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.
Σε αυτή τη συνθήκη, αλληλέγγυοι ίδρυσαν την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Αγωνιστές από την Τουρκία, με στόχο να διεξάγει καμπάνια μέχρι και την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.