Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να ξεκαθαρίσει -όπως άλλωστε είχε κάνει και ο Πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής διαψεύδοντας προηγούμενες δικές του υποσχέσεις- ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε επιδότηση στην αντλία του πετρελαίου κίνησης, ενώ «δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3». «Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. «Ισχύει ό,τι είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Δεν είπε ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο», συνέχισε.

Ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να γίνει μείωση των φόρων οριζόντια, επικαλούμενος το Eurogroup σύμφωνα με το οποίο – όπως είπε – οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες. Υποστήριξε δε ότι η οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, «1 δισ. που δεν το αντέχουμε».«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και ουσιαστικά από την αντιπολίτευση μας λένε αυξήστε το έλλειμμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμμα 1,7%» υποστήριξε.

Όσο για τα αναδρομικά και τους συνταξιούχους, ανέφερε: «Τα αναδρομικά υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, νέα επιταγή ακρίβειας είναι κάποια εκατομμύρια, επιδότηση στην αντλία είναι κάποια εκατομμύρια ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να μοιράζουμε δισεκατομμύρια κάθε εβδομάδα».