Κάλεσμα απευθύνουν η ΟΒΣΑ, Σωματεία και Ενώσεις μικρών ΕΒΕ, φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών για το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν την Τετάρτη 22 Νοέμβρη, με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Το ραντεβού για την Αττική είναι στις 11.30 π.μ., στην Ομόνοια, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματός μας», διαμηνύει η ΟΒΣΑ, τονίζοντας ότι «στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες, αφού έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση μας θεωρεί μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».

Η ΟΒΣΑ ζητά:

– Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης

– Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος

– Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις

– Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Απεργία στα ταξί

Σε πανελλαδική απεργία, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, προχωρούν την Τετάρτη 22 Νοέμβρη τα ταξί συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. Στην Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνης 17).

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι την Τέταρτη  22/11 κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια και στην πορεία στο υπουργείο Οικονομικών», σημειώνει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μισθωτών και αυταπασχολούμενων επιστημόνων και καλεί στο συλλαλητήριο στις 22 Νοέμβρη.

«Στις 22 Νοέμβρη κλείνουμε τους πάγκους και διαδηλώνουμε μαζί με τους άλλους επαγγελματίες ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο», τονίζει στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών.

Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα

Στη Θεσσαλία, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας αποφάσισε να προτείνει τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης.

Στη Λάρισα, απόφαση για κλείσιμο καταστημάτων πήρε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, ενώ συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία Λάρισας. Στη συγκέντρωση καλεί και η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, που έχει προκηρύξει και απεργία με κλείσιμο των λογιστικών γραφείων, όπως και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, που αποφάσισε στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Ακόμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας πήρε απόφαση για παράταση της στοχευμένης αποχής των μελών του από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, μέχρι τις 31 Δεκέμβρη.

Στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Ο Εμπορικός Σύλλογος πήρε απόφαση για δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων (12 μ. – 2 μ.μ.), ενώ στην κινητοποίηση καλούν μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου, το Σωματείο των κυλικείων, ο Σύλλογος των τοπογράφων και άλλοι.

Στα Τρίκαλα, θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στη συγκέντρωση καλούν: το Εμπορικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία ΕΒΕ , ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το παράρτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και η Ένωση Οικονομολόγων και Φοροτεχνικών.

Στα Γιάννενα, απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων, Καθαριστηρίων, Κρεοπωλείων, Τοποθέτησης Τζαμιών, ο Δικηγορικός και Οδοντιατρικός σύλλογος. Θα γίνει κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννενα. «Όλοι στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των μικρών εμπόρων της πόλης μας», τονίζει στο κάλεσμά του, το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων.Συγκεντρώσεις επίσης προγραμματίζονται σε Πρέβεζα (10 π.μ., ΔΟΥ), Ηγουμενίτσα (10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου).

Επίσης, στον Βόλο, στην Άρτα, στην Κέρκυρα, στο Ηράκλειο. Ακόμα,  στην Μυτιλήνη, στις 12.30 μεσημέρι στην πλ. Σαπφούς καλεί η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων Λέσβου, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.