Οι περιοριστικοί όροι περιλαμβάνουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και την καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ, καθώς -σύμφωνα με την εισαγγελέα- ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού κατά τριών συναδέλφων του, δεν παραμένει επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων.

Η εισαγγελέας αιτιολόγησε ότι είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους και επιπλέον ότι πλέον οι συνεργάτιδες του είναι ενημερωμένες για τις κατηγορίες εναντίον του, ενώ ανέφερε πως «δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου ίδιες συμπεριφορές στο πρόσφατο παρελθόν» και πως «στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Η κατάσταση της υγεία του είναι βεβαρημένη. Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππιδη δεν αιματώθηκε», κατέθεσε νωρίτερα ο γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό, ο οποιος μεταφέρθηκε χθές βράδυ εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.