Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιου, σχετικά με τις διατάξεις για τις υπηρεσίες των οπτικοακουστικών μέσων και τις ρυθμίσεις της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς που περνάει η κυβέρνηση.
Ο Λιβάνιος υπεραμύνεται του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ με αοριστολογίες για τα δώρα στους καναλάρχες
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και στην προσπάθεια του να ενημερώσει σχετικά με τις επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου, το οποίο δίνει υπέρογκα δώρα στους καναλάρχες, μίλησε για μια νέα πραγματικότητα στον χώρο των social media: «ζούμε πλέον στη περίοδο της τηλεόρασης On Demand. Είμαστε μπροστά σε οθόνες, είτε κινητών, είτε τηλεοράσεων, όπου διαμοιράζονται βίντεο, όπως το YouTube. Ζούμε στην εποχή πλέον της ευρέος των social media. Ακόμα, όχι μόνο η καθημερινή μας ζωή, όχι μόνο οι προτιμήσεις, αν θέλετε, έχουν αλλάξει, ακόμα και η ίδια εκλογική συμπεριφορά έχει αλλάξει μετά τα social media».
Άξιο σημασίας είναι ότι στη συνέχεια είπε ότι «υπάρχουν πολλές περιθωριακές απόψεις πολιτικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες ξαφνικά ακούστηκαν σε πολύ περισσότερο κόσμο απ’ ότι ακούγονταν πριν τα social media. Στην Ελλάδα, θα λέγαμε, ότι θα ήταν «ο γραφικός του καφενείου», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέριες σχετικά με την εφαρμογή του νόμου.
Στο κάδρο έβαλε και την «εκλογική συμπεριφορά» λέγοντας: «Πολλοί από αυτούς βρήκαν πλέον ένα μεγαλύτερο κοινό να ακουστούν και αυτό όλους πρέπει να μας προβληματίσει. Έχει αλλάξει, διαχρονικά και σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τελευταία χρόνια, η εκλογική συμπεριφορά».
Τέλος, πάλι χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις είπε πως γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα λειτουργίας της δημοκρατίας, άσχετα αν πολλές φορές συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις απόψεις που εκφράζονται». Αναφέρθηκε ειδικότερα και στο παράδειγμα του Twitter και τη στάση του απέναντι στον πρόεδρο Τραμπ: «Εγώ προσωπικά, είμαι προβληματισμένος, με ένα πρόσφατο παράδειγμα, πόσο “ορθή ήταν η απαγόρευση χρήσης του twitter”, από τον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής, τον Τραμπ, με το οποίο διαφωνούμε».