Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εργασίας σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για τα τελευταία γεγονότα με τις πυρκαγιές αλλά και τις τιμές ενέργειας. «Θα μπορούσα να πω “κοίτα ποιος μιλάει”…Θυμάστε τη Μάνδρα, το Μάτι. Ας μείνουμε στο ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, με τον καύσωνα εννοώ. Να το αντιμετωπίσουμε με στοιχειώδη ψυχραιμία», ήταν η απάντηση του υπουργού Εργασίας, ο οποίος στη συνέχεια δεν ήθελε να επιμείνει σε αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι με έμμεσες και άμεσες αναφορές στην τραγωδία στο Μάτι αλλά και την κατάσταση στη Βενεζουέλα η Υφυπουργός Εργασίας (αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων), Μαρία Συρεγγέλα, προσπάθησε να απαντήσει σε δημοσιογράφο του πάνελ σχετικά με ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας. Στη συνέχεια, υποστήριξε μάλιστα ότι «κομματικές αντιπαραθέσεις δεν σηκώνουν τα θέματα αυτά».

Με Βενεζουέλα και Μάτι απαντά η κυβέρνηση για την ενδοοικογενειακή βία

Από τις 16 Αυγούστου και έπειτα θα ισχύσει το μέτρο της επ’ αόριστον αναστολής εργασίας στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων.

«Πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Το μέτρο προχωρά από 16 Αυγούστου και μετά θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται και με απόφαση του υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται το μέτρο», είπε.

«Εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν. Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας “Θεέ μου βοήθησε και φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν”. Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση ούτε με την άλλη. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να επιλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ (…) “καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα” τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο» υπογράμμισε ο υπουργός.

Διαλέγουμε, συνέχισε ο Χατζηδάκης, κάποιους τομείς προτεραιότητας που είναι οι πιο ευαίσθητοι, θα δούμε πως θα προχωρήσει και στη συνέχεια θα σταθμίσουμε τα πράγματα.