Την ώρα που τα κρούσματα δεν μειώνονται, οι εμβολιασμοί δεν γίνονται με τους ρυθμούς που αναμενόταν στη χώρα και το ποσοστό των εμβολιασμών σε ολόκληρα νησιά βρίσκεται κάτω από το 50%, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, προεξοφλούν το άνοιγμα δραστηριοτήτων όπως η μουσική και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις.

Στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγει δελτίο τύπου από το Υπουργείο Ανάπτυξης που να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων όπως η μουσική και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις, τόνισε μεταξύ άλλων, ο Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ και για τα φροντιστήρια εκτίμησε πως σύντομα θα δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξουν.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, και ειδικότερα τη Σάμο, ο υπουργός τόνισε πως είναι αδιανόητο ένα νησί να έχει κατοίκους που αρνούνται να εμβολιαστούν και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου γιατί η είδηση θα αναπαραχθεί στο εξωτερικό και θα βλάψει την εικόνα του νησιού. Ταυτόχρονα εξήρε το παράδειγμα της Κύθνου όπου το ποσοστό των κατοίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έχει φτάσει στο 90%, και κάλεσε τη χώρα να το ακολουθήσει σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής το νησί αποδεικνύεται ο ασφαλέστερος προορισμός.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αν όλοι αύριο πήγαιναν να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα.

«Είμαστε ένα κόμμα με μεγάλη εσωκομματική δημοκρατία»

Όσον αφορά τα σενάρια ανασχηματισμού, ο υπουργός επέμεινε πως δεν αφορούν κανέναν, παρά μόνο τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό «γιατί ο κόσμος έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί» και φρόντισε να τονίσει πόση πολλή εσωκομματική δημοκρατία έχει η Νέα Δημοκρατία.

«Είμαστε ένα κόμμα με μεγάλη εσωκομματική δημοκρατία, κατά τη γνώμη μου οι εσωκομματικές συζητήσεις και διαδικασίες κρατάνε πάρα πολύ γιατί ο κ. Μητσοτάκης δίνει το δικαίωμα να μιλήσουν όλοι και όσο θέλουν» είπε και τόνισε πως το επικείμενο συνέδριο του Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέληξε πως οι εκλογές θα γίνουν την τελευταία μέρα που προβλέπει το Σύνταγμα «ούτε μία μέρα νωρίτερα» και πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Κ. Μητσοτάκης είναι να αυξήσει την αξιοπιστία της χώρας.

«Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για ωράριο κυκλοφορίας, δεξιώσεις γάμων και μουσική»

Στο ίδιο μήκος κύματος, όσον αφορά το άνοιγμα των δραστηριοτήτων κινήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον OPEN: «Εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε πως έχει τεθεί σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης όπου ο καθένας μπορεί να δει ανά περιφερειακή ενότητα ποια είναι η πορεία της πανδημίας και η πορεία των εμβολιασμών σημειώνοντας ότι είναι στο χέρι όλων μας να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, που θα χρειαστεί, προφανώς να αντιμετωπιστούν με στοχευμένα μέτρα, όπως έχει γίνει και μέχρι σήμερα.

«Υπέρτατη ασπίδα είναι ο εμβολιασμός», σημείωσε και τόνισε ακόμα «πως παρά το καλοκαίρι την ευφορία και τον ενθουσιασμό για την άρση των μέτρων ο κόσμος δεν πρέπει να χαλαρώνει και να ξεχνά πως η πανδημία συνεχίζεται».

Παράλληλα, έδειξε αισιόδοξη για τον τουρισμό στη χώρα «Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια από αγορές, όπως είναι οι Η.Π.Α. και η Γαλλία» είπε και πρόσθεσε πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό, παρόλο που φαίνεται πως ξεχνά πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα και κάποιες χώρες αποτρέπουν τους κατοίκους τους από το να ταξιδέψουν στα νησιά του Αιγαίου.