Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ESM, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist που θα πραγματοποιηθεί εντός της Τρίτης, ο Κ. Ρέγκλινγκ, ξεκαθάρισε ότι οι όποιες «υποχωρήσεις των δανειστών» για τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις θα είναι προσωρινές, καθώς αναμένουν από την Αθήνα να «συμμαζέψει» τα δημοσιονομικά της.
H Ελλάδα τέταρτη στην Ε.Ε. σε πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2020
«Η πανδημία πρόσθεσε επιπλέον βάρος στην Ελλάδα, καθώς επηρέασε τομείς που είναι πολύ σημαντικοί όπως ο τουρισμός. Η ελαστικότητα που έδειξε η ΕΕ ως προς τους δημοσιονομικούς κανόνες βοήθησε την Ελλάδα, αν και αναμένουμε πως οι προϋπολογισμοί των χωρών θα επηρεαστούν από αυτή την κατάσταση.
Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σταθερή πορεία των δημοσιονομικών κανόνων, είναι πολύ κρίσιμο να δούμε τις όποιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Τα προηγούμενα χρόνια η ελληνική οικονομία βίωσε μια μεγάλη εξάντληση των οικονομικών της πόρων.
Για αυτό τον λόγο θα πρέπει οι μεταρρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί να επικεντρωθούν σε πρωτοβουλίες φιλικές προς την ανάπτυξη, ώστε να ενισχυθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να στοχεύουν κυρίως στην ενίσχυση του μακροπρόθεσμου δυναμικού της χώρας αντί να εστιάζουν στα βραχυπρόθεσμα οφέλη. Θα πρέπει να δοθεί περαιτέρω ώθηση στις ξένες επενδύσεις και τα κίνητρα που παρέχονται, μέσω περισσότερων δημοσίων επενδύσεων».
ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: 105.000 θέσεις εργασίας στον αέρα το επόμενο διάστημα
Σημειώνεται ότι προ ημερών αξιωματούχος της Κομισιόν είχε ξεκαθαρίσει ενόψει των κυβερνητικών δηλώσεων στη ΔΕΘ, πως δεν πρόκειται να προαναγγελθούν «μόνιμες μειώσεις φόρων και αυξημένες παροχές, που ενδέχεται να προκαλέσουν μεσοπρόθεσμο πρόβλημα στον ελληνικό προϋπολογισμό» και αυτό είναι κάτι που έχει αποφασιστεί από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση.