Στα κάγκελα είναι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του Παίδων Πεντέλης, αφού παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις, τελικά το παιδιατρικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί τη βορειοανατολική Αττική, τη Λαυρεωτική ακόμα και την Εύβοια, μετατρέπεται για έξι εβδομάδες σε εμβολιαστικό κέντρο.

Αναφορικά με τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, η υπουργός τόνισε ότι «για έξι εβδομάδες θα αναστείλουμε τις βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα. Αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο Αγία Σοφία, 400 στο Αγλαΐα Κυριακού και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη».

Οι εργαζόμενοι στη συνέλευση που πραγματοποίησαν με τη συμμετοχή της ΕΙΝΑΠ αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας να μην απαξιωθεί το νοσοκομείο και να παραμείνει εντός του συστήματος εφημεριών. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, που ήταν παρούσα στη συνέλευση των εργαζομένων έχει ζητήσει έκτακτη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας,  Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι τελικά για έξι ολόκληρες εβδομάδες το Παίδων Πεντέλης, δεν θα εφημερεύει σε 24ωρη βάση, εν μέσω του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων στα παιδιά από την έναρξη της πανδημίας.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Γιώργος Παπανικολάου με ανάρτησή του χαρακτήρισε έγκλημα την αναστολή λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης, αναφέροντας πως από την 1 Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνο στο παιδιατρικό τμήμα 1.342 εισαγωγές, εξετάστηκαν συνολικά 11.055 παιδιά εκ των οποίων τα 750 ήταν θετικά σε κορoνοϊό.