Σε εξέλιξη βρίσκεται την Τετάρτη η 369η δικάσιμος στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού με παρόντες τους χρυσαυγίτες κατηγορούμενους Αγιοβλασίτη, Αναδιώτης, Καζατζόγλου, Πατέλης, Κομιάνος, Κορκοβίλης, Ρουπακιάς, Αθ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Σκάλκος, Σταμπέλος, Τσακανίκας.

Υπενθυμίζεται πως ο πυρηνάρχης της Τ.Ο Νίκαιας  Γ. Πατέλης κανονικά θα απολογούνταν στις 28 Ιουνίου αν δεν είχε υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο την προηγούμενη μέρα. Ο Πατέλης απολογείται για τις κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει με την απολογία του πρώτου κατηγορούμενου για απλή συνέργεια στην δολοφονία Φύσσα, Κωνσταντίνο Κορκοβίλη, όταν ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι υπήρχε «ομοιομορφία» μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας τη λιποθυμία του χρυσαυγίτη Γ. Πατέλη και την διακοπή της δίκης λόγω «της ψυχικής αναστάτωσης που έχει προκληθεί στους κατηγορούμενους».

Οι απολογίες έχουν μπει πια στην τελική ευθεία καθώς απολογούνται τα ηγετικά στελέχη που κινούσαν τα νήματα στις εγκληματικές δράσεις της ΧΑ και αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον μετά την εκλογική κατάρρευση της ναζιστικής οργάνωσης και την αποχώρηση μελών της. Από την πρώτη επτάδα του ευρωψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής το 2014, που καταρτίστηκε απουσία του Ν. Μιχαλολιάκου από τον (τότε ακόμα μη προφυλακισμένο) Ηλία Κασιδιάρη, οι 6 υποψήφιοι αποχώρησαν (οι 3 εξ αυτών εκλεγμένοι ευρωβουλευτές), πολλοί μάλιστα καταγγέλλοντας ανοιχτά την οργάνωση.

Διακοπή της Δίκης της Χρυσής Αυγής λόγω λιποθυμίας του Πατέλη