Σύμφωνα με πληροφορίες του France24, από τη Δευτέρα ξεκινά η πρώτη φάση της χαλάρωσης του lockdown σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη, καθώς οι κάτοικοι των περιοχών αυτών μπορούν να συγκεντρώνονται σε ομάδες 10 ατόμων το πολύ στα σπίτια τους ή στις ταράτσες των μπαρ και των εστιατορίων, ενώ ήδη έχουν ανοίξει τα πάρκα στη Μαδρίτη. Ωστόσο, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα τόσο μέσα στα κτίρια, όσο και στους δημόσιους χώρους όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Στο μεταξύ, αρκετές περιοχές της χώρας οδηγούνται στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης του lockdown, καθώς πλέον επαναλειτουργούν τα εστιατόρια, με περιορισμένο αριθμό πελατών και οι έξοδοι για άθληση ή για βόλτα δεν περιορίζονται πλέον σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Στην Ισπανία 10,5 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι «οικονομικά ευάλωτα ή εξαιρετικά ευάλωτα»

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι παραλίες στις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες νήσους, στον Ατλαντικό και σε μεγάλο μέρος της Ανδαλουσίας άνοιξαν για τους λουόμενους, με το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας να ζητά να τηρείται το μέτρο απόστασης των ομπρελών στα τέσσερα μέτρα. Τα σύνορα για τους τουρίστες αναμένεται να ανοίξουν και πάλι εντός του Ιουλίου, ενώ όσοι καταφθάνουν από το εξωτερικό στην Ισπανία θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για 14 μέρες.