Η κακοκαιρία που πλήττει εδώ και μέρες ολόκληρη τη χώρα, αλλά κυρίως τη Θεσσαλία, δίνει την εντύπωση ενός βομβαρδισμένου τοπίου. Οι κάτοικοι στην Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές κάνουν συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια. Είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται κάτω από τόνους νερού και λάσπης.

Μία κάτοικος από τα Μεγάλα Καλύβια περιγράφει στο ΤΡΡ την κατάσταση. «Έχουμε πλημμυρίσει. Το νερό είναι στα 2 μέτρα ύψος. Είμαστε στον δρόμο, στην πλατεία, και ζητάμε βοήθεια. Από χθες καλούμε το 112 και δεν μας βοηθάει κανείς. Κάτοικοι εδώ καλούσαν και δεν απαντούσε κανείς. Εγώ κάλεσα, με ανεβασμένο τον τόνο της φωνής μέσα στην κατάσταση που ζούμε, και μου είπαν “καλή τύχη, κυρία μου” και μου έκλεισαν το τηλέφωνο. Εδώ δίπλα μας ένας πατέρας προσπαθεί να βγάλει από το σπίτι του με μία φουσκωτή βάρκα το 2 μηνών μωράκι του. Γκρεμίζονται σπίτια. Δεν ξέρουμε αν είναι κάποιος μέσα. Το διπλανό μου σπίτι από λεπτό σε λεπτό γκρεμίζεται. Βοήθεια».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όπως μας λέει, η προτροπή για τη χθεσινή νύχτα ήταν όσοι μένουν σε υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο να μεταφερθούν στο δημαρχείο. «Τώρα η κατάσταση χειροτέρεψε. Όπως κινείται το νερό, θα γεμίσει και το δημαρχείο» αναφέρει κι εξηγεί πως από χθες η κατάσταση έγινε χειρότερη γιατί στον ήδη τεράστιο όγκο νερού που υπήρχε από τη βροχή, προστέθηκαν και τα νερά από 3 ποτάμια που βρίσκονται στο χωρίο, τα οποία έσπασαν. «Προσπαθούμε να σωθούμε μόνοι μας με τρακτέρ. Περίπου 100 άτομα είναι εγκλωβισμένα στα σπίτια τους».

«Ζητάμε βοήθεια» λέει και ξαναλέει, ενώ σε ερώτηση για το πώς ξέφυγε έτσι η κατάσταση, απαντά: «Δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. Δεν έχουν κάνει τίποτα αυτοί που πρέπει. Μετά τον “Ιανό” μας είπαν ότι έκαναν αλλά πάλι πλημμυρίσαμε».