Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του, σήμερα Τετάρτη, ο πρώην Υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης ανέφερε: «Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα».

Αιχμές για πρόσωπα που «παρεισφρέουν σε μια κυβέρνηση» και καταγγελιών συνέχεια για Φουρθιώτη από Βρούτση

«O συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ηρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Οταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Όσον αφορά στα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει ο Μένιος Φουρθιώτης τόνισε: «Νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών και “φρενάρισε” ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 – 80.000 ευρώ» είπε ο κ. Βρούτσης με το συνολικό ποσό που απέσπασε ο κ. Φουρθιώτης να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ. Για το πώς θα παρθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να του έχουν δοθεί, όρισε αρμόδια την σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα.

Τέλος, δεν παρέλειψε να διαχωρίσει τη δική του διαχείριση επί του θέματος τονίζοντας διαρκώς ότι αυτά έγιναν «επί υπουργίας Βρούτση» ενώ επεσήμανε ότι «μέσα σε μια κυβέρνηση παρεισφρύουν και πρόσωπα που μπορεί να μην είναι και της απόλυτης σωστής διαχείρισης».

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Βρούτση και αντιδρώντας στον σάλο που εδώ και μέρες έχει προκαλέσει η υπόθεση Φουρθιώτη, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”»

Προσθέτει, ότι «στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες “Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” και “Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία”, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”».

Το γεγονός ότι αυτή η κίνηση του Υπουργείου έρχεται τώρα, μετά τον σάλο και παρά το γεγονός ότι ο προηγούμενος Υπουργός είχε εντοπίσει τα ανακριβή στοιχεία, εύλογα δημιουργεί την εντύπωση της κάλυψης μηνών. Παράλληλα, ερωτηματικά προκαλούνται για το αν ήταν μόνο οι εταιρείες του Φουρθιώτη που έσπευσαν να επωφεληθούν με ανακριβή στοιχεία από0 το «ΣΥΝ-Εργασία».